0
Hoisin glaserede kødboller med sesam og pak choy & gulerodssalat med nudler

Hoisin glaserede kødboller med sesam og pak choy & gulerodssalat med nudler

Hovedingrediens:
Gris
Sæson:
Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
40 minutter

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

Tænd ovnen på 225 grader!

nudler
1 min.
Nudler.

Kog nudlerne i 2 minutter. Dræn vandet fra, og vend nudlerne med lidt god olie - gerne sesamolie. Sæt til side til senere. 

sesamfrø
3 min.
Ristet sesam:

Kom sesamfrø i et ildfast fad, og rist dem gyldne i en 225 grader varm ovn i 6-8 min. Alternativt kan du riste dem på en pande. Kom sesamfrøene i en morter med lidt salt, og knus dem let.

hoisinsauceingefærlime
5 min.
Hoisindressing:

Riv ingefær fint (gem halvdelen til farsen), og rør den med hoisinsauce, limesaft og 2/3 af de knuste sesam. Sæt dressingen til side.

hakket grisekødhvidløg
15 min.
Kødboller:

Rør det hakkede kød sejt med salt, og krydr med det sidste revet ingefær og hakket hvidløg. Vask og soigner forårsløgene, og snit dem fint. Kom halvdelen i farsen, og rør den godt sammen. Smag på farsen, og juster med salt og peber. Form farsen til kugler lidt mindre end en bordtennisbold. Et godt trick er at fugte hænderne med lidt vand mellem hver rulning, så klistrer kødbollerne ikke så nemt fast på hænderne. Kom kødbollerne i et smurt, ildfast fad. Steg dem i en 225 grader forvarmet ovn i 8-10 min., til de netop er gennemstegte.

gulerødderpak choysesamfrø
20 min.
Kålsalat:

Skræl gulerødderne, og riv dem på et rivejern. Fjern evt. de yderste dækblade på kålen, og skyl derefter kålen. Fjern stokken, og snit så kålen så fint du kan, evt. på et mandolinjern. Vend den snittede kål med 1/3 af dressingen samt lidt god olivenolie. Smag til med salt og peber, og drys med lidt snittet forårsløg og de sidste ristede sesamfrø. Vend sammen med de kogte nudler. 

40 min.
Anretning:

Fordel det sidste dressing over kødbollerne, og vend dem rundt deri, således at de er dækket af den lækre sauce. Drys de sidste snittede forårsløg over. Servér med kålsalaten og de kogte nudler på siden.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.

3 fun facts om EVOO

  1. Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.

  2. Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.

  3. En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.