0
Hoisin glaserede kødboller med sesam og pak choy & gulerodssalat med nudler

Hoisin glaserede kødboller med sesam og pak choy & gulerodssalat med nudler

Hovedingrediens:
Gris
Sæson:
Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
40 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

Tænd ovnen på 225 grader!

nudler
1 min.
Nudler.

Kog nudlerne i 2 minutter. Dræn vandet fra, og vend nudlerne med lidt god olie - gerne sesamolie. Sæt til side til senere. 

sesamfrø
3 min.
Ristet sesam:

Kom sesamfrø i et ildfast fad, og rist dem gyldne i en 225 grader varm ovn i 6-8 min. Alternativt kan du riste dem på en pande. Kom sesamfrøene i en morter med lidt salt, og knus dem let.

hoisinsauceingefærlime
5 min.
Hoisindressing:

Riv ingefær fint (gem halvdelen til farsen), og rør den med hoisinsauce, limesaft og 2/3 af de knuste sesam. Sæt dressingen til side.

hakket grisekødhvidløg
15 min.
Kødboller:

Rør det hakkede kød sejt med salt, og krydr med det sidste revet ingefær og hakket hvidløg. Vask og soigner forårsløgene, og snit dem fint. Kom halvdelen i farsen, og rør den godt sammen. Smag på farsen, og juster med salt og peber. Form farsen til kugler lidt mindre end en bordtennisbold. Et godt trick er at fugte hænderne med lidt vand mellem hver rulning, så klistrer kødbollerne ikke så nemt fast på hænderne. Kom kødbollerne i et smurt, ildfast fad. Steg dem i en 225 grader forvarmet ovn i 8-10 min., til de netop er gennemstegte.

gulerødderpak choysesamfrø
20 min.
Kålsalat:

Skræl gulerødderne, og riv dem på et rivejern. Fjern evt. de yderste dækblade på kålen, og skyl derefter kålen. Fjern stokken, og snit så kålen så fint du kan, evt. på et mandolinjern. Vend den snittede kål med 1/3 af dressingen samt lidt god olivenolie. Smag til med salt og peber, og drys med lidt snittet forårsløg og de sidste ristede sesamfrø. Vend sammen med de kogte nudler. 

40 min.
Anretning:

Fordel det sidste dressing over kødbollerne, og vend dem rundt deri, således at de er dækket af den lækre sauce. Drys de sidste snittede forårsløg over. Servér med kålsalaten og de kogte nudler på siden.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?