Smørblød laks med sød og krydret sauce, serveret med milde og sprøde hvidløgs-broccoli og frisk peberfrugt. Hvis man har børn, der ikke er glade for den lidt rå løgsmag i de grønne forårsløg, steger man dem bare sammen med broccolien. Så bliver de milde og gode.
Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Tænd ovnen på 200 grader.
Sæt risene over at koge efter anvisningen på pakken.
Skyl broccolien og skær den ud i mundrette buketter. Prøv evt. at skrælle stokken groft med en kniv og snit den møre, inderste del af den i tynde skiver. Den smager dejligt, og giver en helt anderledes, frisk sprødhed. Hvis du bruger stokken, skal den på panden samtidig med peberfrugten.
Skyl peberfrugten og snit den i meget tynde skiver. Skyl forårsløget og snit det fint. Del løget op i den hvide og den grønne del, de skal bruges til to forskellige ting. Hak hvidløget fint.
Læg lakseportionerne ved siden af hinanden i et smurt, ildfast fad, der lige kan rumme dem. Der skal være omkring 2 cm luft omkring hvert stykke laks, så de bager jævnt.
Rør ca. 1/3 af hvidløget sammen med Hoisinsaucen, og fordel den over laksen. Dryp med halvdelen af sesamolien og saften af 1/2 citron. Sæt fadet i i ovnen og bag ca. 10-15 min. til laksen er lige gennembagt.
Stil risene til side, når de er kogt og lad dem hvile til I skal spise.
Steg broccolien i olie på en stor pande, til den begynder at blive mør. Tilsæt resten af hvidløget, peberfrugt og det hvide af forårsløget, og lad det stege, til peberfrugten er næsten mør. Tilsæt så 1-2 tsk. flydende honning og 1 spsk. vand pr. pers., samt resten af citronsaften. Smag til med salt og peber, og hæld grøntsagerne op i et stort serveringsfad.
Tilsæt resten af sesamolien til risene og rør det rundt.
Servér ris, laks og grøntsager sammen på et stort fad, drys lidt af de grønne forårsløg-toppe over, og dryp væden fra fiskefadet hen over.
ASC er en globalt anerkendt mærkningsordning, som sikrer, at fiskeopdræt foregår på en sund og ansvarlig måde. ASC-mærkede fisk har gennemgået en streng kontrol af hele forsyningskæden og af arbejdsforholdene ved den enkelte aquakultur. ASC ønsker at sikre forbrugerne et miljøvenligt og socialt ansvarligt valg af opdrættede fiskeprodukter.
Kundekommentarer ()