Risen koges efter anvisningen på pakken.
Ingefæren rives fint. Det er ikke nødvendigt at skrælle den først, men hvis man vil, gøres det nemmest ved at skrabe skallen af med en teske.
Kødet lægges i en frysepose sammen med:
Halvdelen af den revede ingefær
En lille spsk kartoffelmel eller maizena pr. person
En spsk hoisinsauce pr. person
En spsk vand pr person.
1 lille tsk salt og sukker pr. person.
- Posen ”nuldres” grundigt og sættes til side til kødet skal steges.
Gulerødderne skrælles og skæres i så fine ”tændstikker” som man orker. Et mandolinjern hjælper meget!
Peberfrugten skylles og skæres i tynde strimler.
Grønkålen ribbes ( den midterste, hårde del skæres fra ) og snittes ultra-fint.
En wok eller en stor pande varmes op til den er rygende varm og halvdelen af kødet steges i lidt olie.
Når kødet er brunet af – det tager omkring 1-2 minutter, ikke meget længere - tages det op af panden og lægges i en skål. Smag til med salt og peber.
Steg resten af kødet på samme måde.
Hvis du laver mad til 5 eller flere, steges kødet af tre omgange.
Gulerødderne steges i wokken et par minutter og lægges over til kødet i skålen.
Varm wokken eller panden op igen med lidt olie i, og steg ingefæren i 20 sekunder, efterfulgt af kålen. Steg kålen et par minutter til den er faldet sammen og er mør. Smag til med lidt sukker og salt og læg kålen over i skålen til kødet og gulerødderne.
Varm wokken eller panden op igen og steg peberfrugten i max. 30 sekunder.
Hæld kød og grøntsager over til peberfrugten og hæld resten af hoisinsaucen over. Vend grundigt rundt og server rygende varm sammen med risen.
.
Server' som vist på billedet.
~Velbekomme ~
Kundekommentarer ()