0
Hoisinkylling med sesam og broccoli
Hovedingrediens:
Fjerkræ
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Hurtige kødretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
Kyllingestrimler fra Hopballeingefærforårsløgbroccolihoisinsaucesesamfrørissalt & peberrød chiliolie til grill/stegning
1 min.
Ris og klargøring af grønt
  1. Start med at sætte risene over at koge efter anvisningen på pakken.

  2. Broccolien deles i mundrette buketter. 
    Hvis man har lyst og tid, smager det godt at skrælle det grove, yderste lag af stokken, skære den møre kerne i skiver, og også bruge den i retten.

  3. Forårsløgene skylles og skæres i skrå skiver.  
    Del forårsløgene i to bunker: den hvide del og den grønne del.

  4. Ingefæren rives ultrafint.  Du skal bruge ca. 1 tsk revet ingefær pr. person.

  5. Varm en wok eller en stor pande op, og rist sesamfrøene under omrøring, til de bliver fint lysebrune og dufter af nødder.  
    Læg dem til side.

  6. Panden varmes op igen til den er rygende hed, og broccolien steges i neutral olie til den er sprød/mør.  Den må gerne få lidt brune pletter, det giver en god smag. 
    Vend den hvide del af forårsløgene ned i broccolien sammen med ingefæren, og lad det stege et minuts tid.
    Læg grøntsagerne til side på en tallerken.

  7. Panden varmes op igen til den er rygende hed, og kødet lynsteges et par minutter.  
    Vend grøntsagerne ned til kyllingen sammen med et et par spsk. vand pr. person og til sidst Hoisin-saucen.
    Drys med 1-2 tsk sesamfrø pr. person over retten, vend grundigt rundt, og smag til med salt og peber samt evt. chili.

30 min.
Anretning
  1. Hæld Hoisin-kyllingen over på et fad, og drys med de grønne forårsløgstoppe og sesamfrø.

  2. Servér med risene.

 

Bonusinfo

Kyllinger fra Hopballe Mølle

- Hopballe kyllinger er af en helt speciel race, Hubbard 787 hedder de så mundret. Disse kyllinger vokser langsommere end den race, der benyttes i den konventionelle kyllingeproduktion. Racen og den ekstra voksetid gør, at kyllingerne er mere aktive og robuste og det betyder også, at ben og knogler kan udvikle sig i takt med, at kyllingerne tager på i vægt.

Hopballe lægger stor vægt på dyrevelfærd, og det er tydeligt, at både racen og den ekstra tid gør disse kyllinger meget mere aktive og robuste. En Hopballekylling har 4–5 gange så meget plads som en konventionel kylling. Pladsen gør, at kyllingerne rører sig meget mere, det giver muskler og kødet får dermed meget mere struktur. Hver aften slukkes lyset og kyllingerne får 8 timers ubrudt søvn som giver ro i flokken og forbedrer trivslen.

Disse kyllinger kræver generelt også lidt længere tilberedningstid end du måske er vandt til og når man skal tranchere brystkødet er det vigtigt, at det skæres på tværs af fibrene, da strukturen i kødet ellers kan få det til at føles sejt! Til gengæld får man altså en oplevelse på smag og ikke mindst struktur, som ellers er gået helt bort når man spiser industrikyllinger. 

Du kan også se forskel på kødets farve. I gamle dage talte man om det mørke kød og det lyse kød på en kylling - men i dag er det hele jo kridhvidt på de fleste (industri) kyllinger. Men her er lårkødet altså mørkere og mere kraftigt smagende, mens brystkødet har en meget mere fin og delikat smag.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?