0
Hoisinstegte kødboller med sesam, ingefær og kålsalat

Hoisinstegte kødboller med sesam, ingefær og kålsalat

Hovedingrediens:
Gris
Sæson:
Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
40 minutter
Opskriftstype:
Kødretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter, salater og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

OBS: Læs opskriften grundigt igennem inden du går i gang & find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

ris, basmati
1 min.
Ris

Kog risene efter anvisning på posen. Eller gør som jeg, og følg følgende vejledning:

Jeg har nu +25 års erfaring som kok, og bilder mig ind, at jeg ved et eller andet om mad og også om at koge ris ;-) Men for nylig fik jeg dette fif fra min gode ven "Skovridderen", der har boet en årrække i Nepal. Han sagde: Skyl risene hurtigt i koldt vand. Kog imens rigeligt vand op med lidt salt i. Kom de skyllede ris i, når vandet koger. Læg låg på! Sæt uret, tik, tak - efter 8 minutter hældes vandet fra. På med låget igen, skru ned på 1, og lad risene trække i 5-10 minutter! Voilà! Perfekte fluffy ris HVER GANG!

Jeg må indrømme, at jeg ikke har set mig tilbage siden, og koger nu ALTID mine basmati- eller jasminris efter denne metode! Tak Jesper! 

sesamfrø
3 min.
Ristet sesam:

Kom sesamfrø i et ildfast fad, og rist dem gyldne i en 225 grader varm ovn i 6-8 min. Alternativt kan du riste dem på en pande. Kom sesamfrøene i en morter med lidt salt, og knus dem let.

hoisinsauceingefærlime
5 min.
Hoisin dressing:

Riv ingefær fint (gem halvdelen til farsen), og rør den med hoisin-sauce, limesaft og 2/3 af de knuste sesam. Sæt dressingen til side.

hakket grisekødhvidløg
15 min.
Kødboller:

Rør det hakkede kød sejt med salt, og krydr med det sidste revne ingefær og hakket hvidløg. Soigner forårsløgene, og snit dem fint. Kom halvdelen i farsen, og rør den godt sammen. Smag på farsen, og juster med salt og peber. Form farsen til kugler lidt mindre end en bordtennisbold. Et godt trick er at fugte hænderne med lidt vand mellem hver rulning, så klistrer kødbollerne ikke så nemt fast på hænderne. Steg kødbollerne i neutral olie på en pande til de er sprøde og gyldne og netop er gyldne og gennemstegte. Kom 2/3 af dressingen på og vend den rundt med kødbollerne.

gulerødderhvidkålsesamfrø
20 min.
Kålsalat:

Skræl gulerødderne, og riv dem på et rivejern. Snit så kålen og forårsløg så fint du kan, evt. på et mandolinjern. Vend snittet kål, forårsløg og gulerødder med 1/3 af dressingen samt lidt god olie - gerne sesam. Smag til med salt og peber, og drys med lidt ristede sesamfrø.

40 min.
Anretning:

Som vist. Servér med kålsalaten og de kogte ris på siden.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?