0
Hokkaido-græskarsuppe med bagt torsk, tikka karry og kokosmælk

Hokkaido-græskarsuppe med bagt torsk, tikka karry og kokosmælk

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
40 minutter
Opskriftstype:
Fiskeretter

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

hokkaido græskartikka curry pasteskalotteløghvidløggrøntsagsbouillonkokosmælklime
1 min.
Hokkaido-græskarsuppe

Tænd ovnen på 180 grader.

Pluk bladene fra basilikummen, og sæt dem til side til senere. Stilkene skal bruges her.

Halvér græskarret, tag kerner og "indmad" ud med en ske, og kassér indmaden. Skræl skrællen af, og skær kødet i tern på ca. 1 x 1 cm.

Skræl og pil hvidløg og skalotteløg, og hak dem groft.

Sautér løgene i en tykbundet gryde i lidt olivenolie sammen med  basilikumstilkene og karrypastaen. Pas på, karryen er ret HOT, så brug evt. mindre, og justér selv styrken, når suppen er blendet.

Tilsæt græskarstykkerne, og lad dem sautere med et par minutter. Tilsæt grøntsagsbouillon og koldt vand, så det står lige over græskarkødet, og lad suppen simre i 20 minutter under låg.

Tilsæt kokosmælk, og kog retten igennem i 5 min.

Blend suppen i en høj blender eller med en stavblender, og smag til med salt og peber. Tilsæt evt. lidt mere karrypasta. Pres saften fra limefrugten, og smag til med den til sidst.

Suppen skal have en del syre for ikke at virke fad. 

græskarkerner
10 min.
Ristede græskarkerner

Kom græskarkerner i et ildfast fad, drys dem med lidt fint salt, og dryp med lidt god olie.

Bag dem i ovnen, til de er gyldne, og begynder at poppe som popcorn. Knus evt. kernerne let i en morter. Alternativt kan de ristes på en tør pande med lidt fint salt.

torskefilet med skindlime
20 min.
Fisk

Del fisken i portionsstykker, og krydr stykkerne med salt og peber på begge sider.

Læg fisken med skindet opad på bagepapir i et ildfast fad. Dryp lidt god olivenolie og lime på fisken, og sæt den i ovnen i 10-12 min. Træk forsigtigt skindet af fisken lige før servering. 

basilikumolivenolie, ekstra jomfrugræskarkerner
40 min.
Anretning

Som vist på billedet med lidt god olivenolie dryppet i suppen, og toppet med basilikumblade og ristede græskarkerner.

Fif: Har du en sjat god græsk yoghurt eller creme fraiche i køleren, så er det altså ikke spor dumt, at toppe hele herligheden med en generøs klat lige før du spiser - igen for syrebalancens skyld :-) 

Kommentarer og forslag til opskriften