0
Hokkaido-græskarsuppe med thailandsk rød karry og kokosmælk med bagt kuller

Hokkaido-græskarsuppe med thailandsk rød karry og kokosmælk med bagt kuller

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
40 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Anretning:

Som vist på billedet – med plukket brøndkarse og græskarkerner drysset over.

hokkaido græskar
Hokkaido-græskarsuppe:

Halver og tag kerner og "indmad" ud af græskarret med en ske, og kasser dette! Skræl skallen af, og skær kødet i tern på ca. 1 x 1 cm. Skræl og pil hvidløg og skalotteløg, og hak dem groft. Sauter løgene i en tykbundet gryde i lidt olivenolie sammen med den røde karry. Pas på, den er HOT, så brug evt. mindre, og juster selv styrken, når suppen er blendet. Tilsæt græskar stykkerne, og lad dem sautere med et par minutter. Tilsæt koldt vand, så det står lige over græskarkødet, og lad det simre i 20 minutter under låg. Tilsæt kokosmælk og kog retten igennem i 5 minutter. Blend suppen i en høj blender eller med en stavblender, og smag til med salt og peber og evt. lidt sukker. Tilsæt evt. lidt mere rød karry.

græskarkerner
Ristede græskarkerner:

Kom græskarkerner i et ildfast fad, drys med lidt fint salt, og dryp med lidt god olie. Bag dem i en forvarmet ovn ved 180 grader, til de er gyldne og begynder at poppe som popkorn. Knus dem evt. let i en morter.

kullerfilet uden skind
Fisk:

Del fisken i portionsstykker og krydr stykkerne med salt og peber på begge sider. Læg fisken i et ildfast fad med bagepapir. Lad dem trække i 5 min. ved stuetemperatur. Dryp lidt god olivenolie på fisken, og sæt den i en 180 grader forvarmet ovn i ca. 8-10 min.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?