0
Hokkaido med krydrede kikærter, dukkah, tahin-yoghurt og pandestegte fladbrød

Hokkaido med krydrede kikærter, dukkah, tahin-yoghurt og pandestegte fladbrød

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
40 minutter
Opskriftstype:
Vegetarretter

Jeg bygger retten på karamelliseret hokkaido og varme, ristede kikærter vendt i dukkah, så sødme, nøddeknas og krydderi mødes.

En cremet tahin-yoghurt binder det hele sammen, og lune fladbrød af pizzadej sørger for tyngde og mulighed for, at skovle hver en dråbe op.

Fremgangsmåde

Estimeret tidsforbrug

Ca. 40 minutter i alt

  • Forberedelse: 5 min.

  • Bagning og kikærter: 25 min.

  • Fladbrød på pande: 10 min.

  • Samling og anretning: 1 min.

Fremgangsmåde

  • Find alle ingredienser og redskaber frem.

  • Skyl grøntsager, frugt og krydderurter.

  • Vask hænder og redskaber efter håndtering af jordede grøntsager.

Hokkaido og rødløg

  • Tag pizzadejen ud af køleskabet 1/2 time før brug.
  • Tænd ovnen på 225 °C varmluft.

  • Skær rødløg i både. Del hokkaido, skrab kerner ud, og skær det i store både (skræl ikke). 

  • Vend hokkaido og rødløg med olivenolie, salt og peber, og fordel det på en bageplade med bagepapir med god afstand.

    Bag det i 20-25 min., til græskarbådene er møre og kanterne karamelliserede. Smag til med et par dråber lys eddike eller citronsaft, når de kommer ud af ovnen.

Kikærter med dukkah

  • Sigt vandet fra kikærterne, dup dem helt tørre i et rent viskestykke, og vend dem med olivenolie, salt og peber.

  •  Fordel dem på en bageplade med bagepapir, og sæt dem i ovnen de sidste 15 min., til de er gyldne og sprøde.

  • Vend straks de varme kikærter med dukkah, og smag til med salt og en anelse honning for rund balance.

Tahin-yoghurt

  • Rør yoghurt med tahin i en skål.

  • Tilsæt lidt citronsaft/eddike og en smule vand lidt ad gangen, til konsistensen er cremet og løbende.

  • Riv eller pres hvidløg ned i saucen, og smag til med salt, peber og evt. en anelse honning for at runde bitterheden fra tahin af.

Fladbrød af pizzadej på pande

  • Drys bordet let med mel, del hver dejkugle i 2, og rul ud til ovale, tynde fladbrød.

  • Varm en stor, tør pande op ved middel-høj varme, og bag dem 1–2 min. pr. side, til de puffer og får gyldne pletter.

  • Pensl dem let med olivenolie, krydr med en knivspids salt, og hold dem lune under et rent klæde.

Saml retten

  • Læg de bagte hokkaidobåde og rødløg på et stort fad.

  • Fordel de varme, dukkahkrydrede kikærter over.

  • Dryp generøst med tahin-yoghurt, og smag hele balancen til med salt, peber og syre.

Anretning
  • Servér på fad eller i dybe tallerkener med ekstra tahin-yoghurt ved siden af.

  • Servér fladbrød i en kurv med klæde, så de holder sig lune.

Fif til at peppe retten op

  • Ekstra knas og umami: Drys med ristede græskarkerner eller sesamfrø sammen med kikærterne.

  • Mere varme: Dryp med harissa eller chiliflager ved servering.

  • Frisk finish: Riv citronskal henover, og tilsæt finthakket persille eller koriander.

Fif til brug af rester

  • Wrap: Fyld rester i fladbrød med ekstra tahin-yoghurt og urter.

  • Lun bowl: Servér rester over kogte korn (bulgur, perlebyg eller quinoa), og justér med olivenolie og citron.

  • Grov dip: Blend hokkaido og kikærter med tahin-yoghurt til en tyk spread, og smag til med citron, salt og peber.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Dukkah krydderiblanding indeholder: 20% HASSELNØDDER, 20% SESAMFRØ, 10% KORIANDERFRØ, 10% SPIDSKOMMEN, 10% SORT PEBER, 10% CAYENNE, 10%KANEL, 10%SALT 

Bonusinfo

Vores økologiske pizzadej på surdej er lavet på 100% italiensk Tipo 00 og durummel. Dejen er fermenteret med surdej og er koldhævet i minimum 24 timer før den pakkes. 

Næringsindhold pr. person:

Energi:
1334 kcal
Fedt:
53,7 g
heraf mættede fedtsyrer:
10,3 g
Kulhydrat:
154 g
heraf sukkerarter:
25,5 g
Kostfibre:
21,8 g
Protein:
41,2 g
Salt:
3,7 g