0
Hokkaidogræskarsuppe med kokosmælk, rød karry, poppede græskarkerner, bagt lange & friteret basilikum

Hokkaidogræskarsuppe med kokosmælk, rød karry, poppede græskarkerner, bagt lange & friteret basilikum

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
45 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
hokkaido græskarskalotteløghvidløglime
1 min.
Suppe:

Skræl og pil alle grøntsagerne (fjern og kasser skræl, indmad og kerner fra græskarret), og del dem i rustikke stykker. Vend dem sammen med lidt olivenolie i et ovnfast fad. Sæt fadet i en 185 grader varm ovn i 30 min., og vend rundt et par gange undervejs. (Du kan lave grøntsagerne på 20 min. ved at skrue ovnen op på 225 grader.) Sænk ovnens temperatur til 135 grader, når grøntsagerne tages ud af ovnen, så den er klar til fisken. Kom de bagte grøntsager i en gryde. Kom karrypasta på (pas på, den er hot - så prøv dig frem), tilsæt urtebouillon, kokosmælk og 1-1,5 dl vand pr. person. Kog op under omrøring, og lad suppen simre i 10 min. Blend suppen til en cremet konsistens, sigt den evt., og smag den til med salt, peber og limesaft. Det er vigtigt, at der justeres med rigeligt syre, ellers kan suppen komme til at smage fad og vammel. 

græskarkerner
10 min.
Poppede græskarkerner:

Kom græskarkerner i et ildfast fad, drys dem med lidt fint salt og dryp med god olie. Bag kernerne i ovn ved 180 grader, til de er gyldne, og begynder at poppe som popkorn. Knus dem evt. let i en morter.

basilikum
15 min.
Friterede thai-basilikumblade:

Rør en tyk dej af 1 spsk. maizena, 3 spsk. hvedemel, ½ tsk. fint salt og lidt vand. Konsistensen skal være som en tyk pandekagedej. Pluk bladene (brug ca. 2/3) af basilikummen, og dyp dem i den tykke dej. Læg bladene direkte i en lille gryde med varm neutral olie, og fritter, til de er sprøde og gyldne. Dryp bladene af på et stykke køkkenrulle, og drys lidt salt oven på.

Lange loins uden skind
30 min.
Kuller:

Del fisken i portionsstykker, og krydr stykkerne med salt og peber. Bag fisken i ovnen i 6-8 min. ved 185 grader.

45 min.
Anretning:

Som vist på billedet med fisk samt friske og friterede basilikumblade på toppen. 

Fif:
-har du en sjat god græsk yoghurt eller creme fraiche i køleskabet, så er det altså ikke spor dumt at toppe hele herligheden med en generøs klat lige før du spiser - igen for syre balancens skyld :-) 

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?