0

Hokkaidogræskarsuppe med rød karry, poppede græskarkerner og sprød kuller og friteret thai-basilikum

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
45 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

hokkaido græskarskalotteløghvidløg
Suppe:

Skræl og pil alle grøntsagerne (fjern og kasser skal, indmad og kerner fra græskarret) og del dem i rustikke stykker. Vend dem sammen med lidt olivenolie i et ovnfast fad. Sæt fadet i en 185 grader varm ovn i 30 minutter, og vend rundt et par gange undervejs. (Du kan lave dem på 20 minutter ved at skrue ovnen op på 225 grader) Sænk ovnens temperatur til 135 grader, når grøntsagerne tages ud af ovnen, så den er klar til fisken. Kom de bagte grøntsager i en gryde. Kom karrypasta på (pas på den er hot - så prøv dig frem) tilsæt vand 1-1,5 dl pr. person urtebouillon og kokosmælk. Kog op under omrøring og lad suppen simre i 10 min. Blend suppen til en cremet konsistens, sigt den evt. og smag den til med salt og peber og limesaft.

græskarkerner
Poppede græskarkerner:

Kom græskarkerner i et ildfast fad, drys med lidt fint salt og dryp med god olie - bag i ovn ved 180 grader til de er gyldne og begynder at poppe som popkorn :-) Knus dem evt. let i en morter.

thai basilikum / holy basil
Friterede thai-basilikumblade:

Rør en tyk dej af 1 spsk. maizena, 3 spsk. hvedemel, ½ tsk. fint salt og lidt vand. Konsistensen skal være som en tyk pandekagedej). Pluk bladene (brug ca. 2/3) af basilikummen og dyp dem i den tykke dej. Læg dem direkte i en lille gryde med varm neutral olie og fritter, til de er sprøde og gyldne. Dryp af på et stykke køkkenrulle, og drys lidt salt oven på.

kullerfilet uden skind
Kuller:

Del fisken i portionsstykker og krydr stykkerne med salt og peber. Bag stykkerne i ovnen i 6-8 minutter ved 185 grader.

Anretning:

Som vist på billedet med fisk samt friske og friterede basilikumblade på toppen

Bonusinfo

Thaibasilikum ligner lidt almindelig basilikum i udseende og til dels smag, men den er noget mere spids i bladene. Den smager let sødligt, er krydret med noter af peber. Thaibasilikum er fantastisk smagsgiver i det asiatiske køkken og er nærmest uundværlig i fx thailandske retter med kokosmælk.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?