Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Sæt en lille gryde med vand over at koge til bønner. Når vandet koger, kommes bønnerne i, og koger i 5 min. Tag bønnerne op, og lad dem dryppe af i en sigte.
Hokkaidogræskarret skal skylles godt.
Skær hokkaido med skræl, blomkål, løg og hvidløg (½ fed hvidløg pr. pers.) i mindre stykker, og kog dem i 10-15 min., til grøntsagerne er møre. Hæld alt kogevandet fra, og blend så grøntsagerne med en stavblender eller en kartoffelmoser sammen med 1 tsk. smør pr. person, lidt salt og lidt peber. Mosen må gerne være lidt grov.
Skær kylling, bladbeder og bønner i mindre stykker, og pres 1/2 fed hvidløg pr. pers.
Kom baconen på en kold pande, skru op på høj varme, og steg den i 4-5 min.
Kom så kylling op på panden til baconen sammen med hvidløg, lidt salt og lidt peber, og lad det hele stege i 4-5 min.
Til sidst kommes bladbeder og de grønne bønner på panden, og steges med de sidste 2-3 min.
Spis en portion hokkaidomos sammen med toppingen over.
Bladbeder kaldes også mangold eller sølvbeder og de er i familie med spinat, rødbeder, mælder og sukkerroer. De er rige på blandt andet fibre, jern og betacaroten og indeholder ligesom spinat og rabarber oxalsyre.
VIGTIG INFO:
På grund af grønne bønners naturlige indhold af stoffet lektiner - anbefaler fødevarestyrelsen at koge bønnerne i 5 til 10 min. afhængig af størrelse. Det gælder også, hvis bønnerne efterfølgende skal pandesteges.
Kundekommentarer ()