Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Tænd ovnen på 220 grader, og sæt en bradepande ind for at forvarme.
Kyllingen duppes tør, og deles i to ved "knæet", så du får over og -underlår. Kyllingestykkerne krydres med salt og peber, og brunes grundigt i olie i en stegegryde eller i en sauterpande med låg.
Imens kyllingen steger, skylles og ordnes grøntsagerne. Søde kartofler skrælles og skæres i mundrette bidder, og broccolien deles i mundrette buketter. Et par fed hvidløg pr. person hakkes mellemfint.
Kyllingen tages af panden og hviler, imens grøntsagerne steges på samme pande. Først steges de søde kartofler, til de begynder at blive gyldne. Krydr med salt og peber, og fordel dem jævnt på bradepanden. Sæt de søde kartofler i ovnen, mens broccolien steges.
Varm panden op igen med lidt olie på, og steg halvdelen af hvidløget i olien et par sekunder, efterfulgt af broccolien. Når broccolien begynder at få brune kanter, lægges den ind i ovnen til kartoflerne og bager, til broccolien er mør, og kartoflerne er sprøde. Det tager omkring 15 minutter.
Kyllingestykkerne lægges tilbage på stegepanden og steger stille videre under låg i omkring 15 minutter, til de er møre og gennemstegte. Vend stykkerne jævnligt.
Når kyllingen er næsten færdig, vendes den med skindsiden opad og resten af hvidløget steges med i gryden/panden, til det begynder at blive gyldent, men ikke brunt.
Så tilsættes:
1 spsk. honning pr. person
2 spsk. vand pr. person
1 spsk. eddike pr. person (hvis du har riseddike eller æblecidereddike er det fint, ellers kan alm. eddike eller sherryeddike også bruges)
Tamari-soyaen
Kog op og lad simre 3-5 minutter, til saucen tykner lidt og begynder at glacere kyllingen. Vend og drej kyllingen i saucen undervejs.
Forårsløgene skylles og snittes fint.
Den hvide del af løgene kommes ned til kyllingen, og steger/damper med de sidste par minutter, den grønne del gemmes, til der skal serveres.
Grøntsagerne hældes op i et fad. De grønne forårsløgtoppe vendes ned i panden til kyllingen. Servér kylling og de grønne forårsløgtoppe sammen med grøntsagerne.
Kundekommentarer ()