0
Honning-soya glaseret laks med sprøde blomkål, sriracha og ris

Honning-soya glaseret laks med sprøde blomkål, sriracha og ris

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Airfryer
Brugerbedømmelser:

Introduktion:

Er din airfryer stor, kan du lave både fisk og blomkål på samme tid!

Er din airfryer derimod en mindre model, anbefaler jeg, at du først laver blomkål, så fisk og til sidst genopvarmer de stegte blomkål i et par minutter.

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

 

jasminris
1 min.
Kogte ris

Skyl risene grundigt i rigeligt koldt vand således: Hæld dem i en gryde, og rør rundt med en ske eller med hånden. Kassér derefter vandet, der er blevet hvidt. Gentag, indtil vandet er klart. 

Kog rigeligt vand (som når du koger pasta) op med lidt salt i. Kom ris i, når vandet koger. Sæt låg på, bring tilbage i kog, og skru ned,risene netop koger! Sæt uret, tik, tak - efter 9 min. hældes vandet fra. På med låget igen, skru ned på 1, og lad risene trække 5-10 min. 

 

sriracha sauceblomkål
2 min.
Sprøde blomkål med sriracha

Del blomkål i ensartede små buketter, og kom dem i en skål. Drys med lidt fint salt, 1 tsk. olie og peber, og vend rundt med ca. halvdelen af sriracha-saucen.

Læg blomkålsbuketterne i en form, der kan være i airfryeren, og indstil den til 200 grader. Giv dem 8 – 10 min., eller til de er gyldne og næsten møre.

tamari soya saucelimehvidløgkoriander
10 min.
Honning-soya glace

Kom soya i en lille skål, og rør med ca. samme mængde honning (eller sukker hvis du ikke har honning).

Pil og pres hvidløg og rør i.

Pluk koriander, og hak stilkene fint og bladene groft. Stilkene røres i marinaden, og bladene gemmes til senere.

Riv lidt limeskal fint, og kom i sammen med saften fra lime.

laks - skagen salmon, ASC
20 min.
Glaseret laks

Læg laksestykkerne på et stykke tilklippet bagepapir i airfryeren, og fordel ca. halvdelen af honning-soya glazen oven på.

Indstil airfryeren på 200 grader, og giv laksestykkerne ca. 7-10 min., indtil de er gyldne og gennemvarme.

Ca. halvvejs i processen kommer du den sidste halvdel af honning-soya glazen på laksestykkerne, og bager dem færdige.

sriracha saucekoriander
30 min.
Anretning

Som vist!

Kom det sidste sriracha over blomkålene, og drys med hakkede korianderblade. 

Bonusinfo

- Stærk, dansk & velsmagende

Vi er glade og super-stolte over at være udvalgt som en af de allerførste til at sælge den nye unikke og bæredygtigt opdrættede laks fra Skagen Salmon. Laksene har hele deres levetid levet i et landbaseret anlæg i Skagen hvor de har svømmet i modstrøm, præcis som de vilde laks gør det. Det har gjort laksen stærk, givet kødet en fast struktur og en intramuskulær fedtmarmorering der gør den super saftig og velsmagende. Derudover har laksen et generelt meget lavere fedtindhold end traditionelt opdrættede laks.

Den bæredygtige opdrætsmetode er ASC certificeret (opdrætsfiskenes pendant til MSC)

"Skagen Salmons laks smager simpelthen skide godt! Smag, struktur og saftighed er jo som vildlaks" Siger Huskokken Jacob begejstret! 

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?