0
Hopballe chicken ”HOTWINGS” asian-style med krydret kål & peanuts

Hopballe chicken ”HOTWINGS” asian-style med krydret kål & peanuts

Hovedingrediens:
Fjerkræ
Sæson:
Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
40 minutter
Opskriftstype:
Hurtige kødretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
ris
1 min.
Ris:

Kog risene efter anvisning på posen. Eller gør som jeg, og følg følgende vejledning:

Jeg har nu +25 års erfaring som kok, og bilder mig ind, at jeg ved et eller andet om mad og også om at koge ris ;-) Men for nylig fik jeg dette fif fra min gode ven "Skovridderen", der har boet en årrække i Nepal. Han sagde: Skyl risene hurtigt i koldt vand. Kog imens rigeligt vand op med lidt salt i. Kom de skyllede ris i, når vandet koger. Læg låg på! Sæt uret, tik, tak - efter 8 minutter hældes vandet fra. På med låget igen, skru ned på 1, og lad risene trække i 5-10 minutter! Voilà! Perfekte fluffy ris HVER GANG!

Jeg må indrømme, at jeg ikke har set mig tilbage siden, og koger nu ALTID mine basmati- eller Jasminris efter denne metode! Tak Jesper!

Hopballe Mølle kylling, vingerthai sweet pork krydderi
2 min.
Kyllingevinger del 1:

Kom kyllingevingerne i en skål, og vend dem med halvdelen af krydderiblandingen og lidt fint salt. Kom dem på bageplader med bagepapir, og steg dem sprøde og gyldne i en 200 grader varm ovn i 30-35 min. Vend dem evt. et par gange undervejs. 

rødt spidskålkoriandermayonnaisepeanuts
10 min.
Krydret kål:

Snit spidskål, så fint du kan. Kom det snittede kål i en skål, og drys med lidt fint salt. Knug saltet ind i kålen med hænderne, og lad kålen stå i 5-10 min. Vend den letsaltede kål med mayonnaise og ristede hakkede peanuts. Smag til med salt, peber og lidt sukker. Drys med plukket og hakket koriander. 

thai sweet pork krydderinam pla (fiskesauce)limeHopballe Mølle kylling, vinger
35 min.
Kyllingevinger del 2:

Kom 25 g sukker pr. person du laver mad til på en medium varm pande, og lad det karamellisere, ligesom du ville gøre til brunede kartofler. (Pas på, det ikke brænder på). Kom det sidste af krydderiblandingen på panden sammen med fish sauce og limesaft. Skru ned for varmen, og kom de sprøde kyllingevinger på. Lad det koge let ind, til det klistrer omkring kødet.

40 min.
Anretning:

Som vist på billedet med ris serveret til.

Bonusinfo

Kyllinger fra Hopballe Mølle

Hopballe kyllinger er af en helt speciel race, Hubbard 787 hedder de så mundret. Disse kyllinger vokser langsommere end den race, der benyttes i den konventionelle kyllingeproduktion. Racen og den ekstra voksetid gør, at kyllingerne er mere aktive og robuste og det betyder også, at ben og knogler kan udvikle sig i takt med, at kyllingerne tager på i vægt.

Hopballe lægger stor vægt på dyrevelfærd, og det er tydeligt, at både racen og den ekstra tid gør disse kyllinger meget mere aktive og robuste. En Hopballekylling har 4–5 gange så meget plads som en konventionel kylling. Pladsen gør, at kyllingerne rører sig meget mere, det giver muskler og kødet får dermed meget mere struktur. Hver aften slukkes lyset og kyllingerne får 8 timers ubrudt søvn som giver ro i flokken og forbedrer trivslen.

Disse kyllinger kræver generelt også lidt længere tilberedningstid end du måske er vandt til og når man skal tranchere brystkødet er det vigtigt, at det skæres på tværs af fibrene, da strukturen i kødet ellers kan få det til at føles sejt! Til gengæld får man altså en oplevelse på smag og ikke mindst struktur, som ellers er gået helt bort når man spiser industrikyllinger. 

Du kan også se forskel på kødets farve. I gamle dage talte man om det mørke kød og det lyse kød på en kylling - men i dag er det hele jo kridhvidt på de fleste (industri) kyllinger. Men her er lårkødet altså mørkere og mere kraftigt smagende, mens brystkødet har en meget mere fin og delikat smag.

Bonusinfo

Thai sweet pork krydderi indeholder:

  • 50% Urtebouillon
  • 20% Korianderfrø
  • 10% Hvide peberkorn
  • 10% hvidløgspulver
  • 5% Sorte peberkorn
  • 5% Sechuan peberkorn

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?