Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Skyl risene grundigt i rigeligt koldt vand. Hæld dem i en gryde, og rør rundt med en ske eller med hånden. Kassér derefter vandet, der er blevet hvidt. Gentag, indtil vandet er klart.
Kog rigeligt vand (som når du koger pasta) op med lidt salt i. Kom ris i, når vandet koger. Sæt låg på, bring tilbage i kog, og skru ned, så risene netop koger! Sæt uret, tik, tak - efter 9 min. hældes vandet fra. På med låget igen, skru ned på 1, og lad risene trække 5-10 min.
Skræl og riv ingefær. Pil og finthak hvidløg.
Skær kyllingen ud i små stykker, og kom dem i en skål. Krydr med salt, peber og ca. 1/3 af hver af revet ingefær, hvidløg og chili. Vend med maizena, så kyllingestykkerne er helt dækket. Fritér stykkerne i rigeligt neutral olie ved 180-190 grader, til kødet er sprødt og gyldent. Dryp af på køkkenrulle, og drys med salt.
Nu skal du bruge den sidste del af hvidløg og ingefær fra før.
Skær forårsløg i tynde skiver (skær også de grønne toppe, som gemmes til pynt).
Sauter hvidløg, ingefær og forårsløg af på en pande i en smule neutral olie, uden at det tager farve. Tilsæt al soyaen, 2 spsk. lys eddike pr. person, hoisin og 1 spsk. sukker pr. person (Gerne palmesukker, brun farin eller muscovadosukker).
Jævn sovsen med lidt maizena rørt med koldt vand. Sovsen skal være godt tyk.
Rist sesam på en tør pande, til de er gyldne og begynder at poppe. Knus dem let i en morter med lidt salt.
Kom de sprøde kyllingestykker på panden med sovs, og vend det hele rundt, så alle stykkerne er sovset godt ind. Anret som vist drysset med de ristede sesam og løgtoppene. Drys med de sidste chiliflager efter behov. Server ris til.
Velbekomme!
Kommentarer og forslag til opskriften