0
Hopballe kyllingebryst med stegte nye kartofler, spinat en branche og spidskommenstegte gulerødder

Hopballe kyllingebryst med stegte nye kartofler, spinat en branche og spidskommenstegte gulerødder

Hovedingrediens:
Fjerkræ
Sæson:
Forår, Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
gulerødder med topknust spidskommen
1 min.
Spidskommenstegte gulerødder:

Tænd ovnen på 225 grader.

Soigner gulerødderne, og skyl dem grundigt. Lad gerne lidt af toppen sidde på, og del dem evt. i 2 på langs, hvis de er tykke.

Kom gulerødderne i et ovnfast fad, og vend rundt med god olivenolie, salt, peber, lidt sukker samt spidskommen efter smag. Bag dem ved 225 grader i 15-25 minutter til de gyldne og møre. Vend gerne rundt et par gange undervejs.

Hopballe Mølle kylling, bryst med skind
15 min.
Kylling:

Brun kyllingebrysterne med skindsiden nedad på en medium varm pande i lidt neutral olie. Når skindet er sprødt og gyldent, vendes kødet, og brunes kort tid på den anden side. Krydr med salt og peber, læg brysterne i et ovnfast fad, og steg dem færdige i en 225 grader forvarmet ovn i 4-6 min. Lad dem trække et lunt sted i 4-5 min., før de skæres i skiver.

nye kartoflerbabyspinatskalotteløghvidløg
20 min.
Spinat & kartofler

Soigner spinaten, og rib evt. grove stilke af. Skyl spinaten i 2 hold koldt vand, og dræn og tør den i en salatslynge. Pil og finthak skalotteløg og hvidløg.

Imens kyllingen tilberedes færdig i oven steges kartoflerne sprøde og møre på panden, hvor du brunede kyllingen af. Kom gerne et par klatter smør ved, og steg, til kartoflerne er sprøde, møre og gyldne. Kom halvdelen af de hakkede skalotteløg og hvidløg ved, og lad dem riste med de sidste 3-4 minutter. Krydr med salt og peber.

Kom kartofler i en skål, og hold dem lune.

Kom den skyllede og tørrede spinat på panden, hvor du stegte kartoflerne, sammen med det sidste skalotteløg og hvidløg. Sautér i 1-2 min., til spinaten er faldet sammen. Krydr med salt og peber, og lad det dryppe af i en sigte.

30 min.
Anretning

Skær kyllingebrysterne i tynde skiver på langs, og krydr med lidt god salt på skærefladerne. Anret gnocchi, gulerødder og spinat som vist på billedet.

NB. på billedet ser du gnocchi - men vi har erstatte af små fine nye danske kartofler! 

Bonusinfo

Kyllinger fra Hopballe Mølle

- Hopballe kyllinger er af en helt speciel race, Hubbard 787 hedder de så mundret. Disse kyllinger vokser langsommere end den race, der benyttes i den konventionelle kyllingeproduktion. Racen og den ekstra voksetid gør, at kyllingerne er mere aktive og robuste og det betyder også, at ben og knogler kan udvikle sig i takt med, at kyllingerne tager på i vægt.

Hopballe lægger stor vægt på dyrevelfærd, og det er tydeligt, at både racen og den ekstra tid gør disse kyllinger meget mere aktive og robuste. En Hopballekylling har 4–5 gange så meget plads som en konventionel kylling. Pladsen gør, at kyllingerne rører sig meget mere, det giver muskler og kødet får dermed meget mere struktur. Hver aften slukkes lyset og kyllingerne får 8 timers ubrudt søvn som giver ro i flokken og forbedrer trivslen.

Disse kyllinger kræver generelt også lidt længere tilberedningstid end du måske er vandt til og når man skal tranchere brystkødet er det vigtigt, at det skæres på tværs af fibrene, da strukturen i kødet ellers kan få det til at føles sejt! Til gengæld får man altså en oplevelse på smag og ikke mindst struktur, som ellers er gået helt bort når man spiser industrikyllinger. 

Du kan også se forskel på kødets farve. I gamle dage talte man om det mørke kød og det lyse kød på en kylling - men i dag er det hele jo kridhvidt på de fleste (industri) kyllinger. Men her er lårkødet altså mørkere og mere kraftigt smagende, mens brystkødet har en meget mere fin og delikat smag.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?