0
Hopballe kyllingebryst stegt med citron og rosmarin, dertil rødbederisotto rørt med capers og frisk gedeost

Hopballe kyllingebryst stegt med citron og rosmarin, dertil rødbederisotto rørt med capers og frisk gedeost

Hovedingrediens:
Fjerkræ
Sæson:
Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
40 minutter
Opskriftstype:
Hurtige kødretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
kapersskalotteløghvidløgrosmarinrisottoris
1 min.
Forberedelse:

Hak hvidløgene fint. Pluk og hak rosmarin (gem lidt til pynt). Dræn og hak kapers. Hak skalotteløgene fint. Skræl rødbederne grundigt, skær dem i små tern, og skyl dem grundigt. Skyl risene grundigt i flere hold koldt vand, og dræn dem.

risottoriskapersrødbederskalotteløghvidløgrosmarin
10 min.
Rødbederisotto:

Sauter hakket rosmarin, hvidløg og skalotteløg i en gryde i lidt olivenolie og smør, til løgene er klare, uden at de tager farve. Krydr med salt og peber. Hæld de skyllede ris i gryden, og sauter dem i 1-2 min., til de også er klare. Tilsæt rødbederne, og lad dem sautere med i et par minutter. (Tilsæt evt. 1-2 dl hvidvin eller æblemost og kog ind til det halve, hvis du har, ellers duer det fint uden). Dæk herefter risene med kogende vand, og kog videre, mens du hele tiden rører i risene. Tilsæt løbende mere vand, og fortsæt til risene er møre, men stadig har bid (ca. 12-15 min.). Det er vigtigt, at du rører undervejs, ellers brænder risene på. Vend 2/3 af gedeosten i risottoen, og rør rundt, til den når op til lige under kogepunktet. Sluk for varmen. Tilsæt et par klumper smør, og rør den godt rundt i risottoen (herefter må risottoen IKKE koge). Smag til med salt, hakkede kapers, peber og lidt citronsaft. 

Hopballe kyllingebryst med skind
20 min.
Kylling:
Brun kyllingebryst (se video ovenover) med skindsiden nedad på en medium varm pande i lidt neutral olie. Når skindet er sprødt og gyldent, vendes kødet og brunes kort tid på den anden side. Krydr med salt og peber, og læg brysterne i et ovnfast fad. Steg dem færdige i en 210 grader forvarmet ovn i 5-8 min. til kyllingen netop er gennemstegt, men stadig saftig. Lad kødet trække et lunt sted i 4-5 min., før det evt. skæres i skiver.
citron
40 min.
Anretning:

Anret som vist på billedet. Riv lidt citronskal over, og pynt med det sidste rosmarin.

Bonusinfo

Kyllinger fra Hopballe Mølle

- Hopballe kyllinger er af en helt speciel race, Hubbard 787 hedder de så mundret. Disse kyllinger vokser langsommere end den race, der benyttes i den konventionelle kyllingeproduktion. Racen og den ekstra voksetid gør, at kyllingerne er mere aktive og robuste og det betyder også, at ben og knogler kan udvikle sig i takt med, at kyllingerne tager på i vægt.

Hopballe lægger stor vægt på dyrevelfærd, og det er tydeligt, at både racen og den ekstra tid gør disse kyllinger meget mere aktive og robuste. En Hopballekylling har 4–5 gange så meget plads som en konventionel kylling. Pladsen gør, at kyllingerne rører sig meget mere, det giver muskler og kødet får dermed meget mere struktur. Hver aften slukkes lyset og kyllingerne får 8 timers ubrudt søvn som giver ro i flokken og forbedrer trivslen.

Disse kyllinger kræver generelt også lidt længere tilberedningstid end du måske er vandt til og når man skal tranchere brystkødet er det vigtigt, at det skæres på tværs af fibrene, da strukturen i kødet ellers kan få det til at føles sejt! Til gengæld får man altså en oplevelse på smag og ikke mindst struktur, som ellers er gået helt bort når man spiser industrikyllinger. 

Du kan også se forskel på kødets farve. I gamle dage talte man om det mørke kød og det lyse kød på en kylling - men i dag er det hele jo kridhvidt på de fleste (industri) kyllinger. Men her er lårkødet altså mørkere og mere kraftigt smagende, mens brystkødet har en meget mere fin og delikat smag.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?