0
Hopballe kyllingelår med shivid polo og dildagurker

Hopballe kyllingelår med shivid polo og dildagurker

Hovedingrediens:
Fjerkræ
Sæson:
Forår, Sommer
Tilberedningstid:
45 minutter
Opskriftstype:
Fjerkræ

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
0 min.
Lad os starte med

Skyl grønt, frugt og krydderurter. Vask hænder og redskaber efter håndtering af fisk, kød og grøntsager. Find alle ingredienser og redskaber frem. 

kyllingelår
1 min.
Kylling
Tænd ovnen på 225 grader. Del evt. kyllingelårene i 2 stykker, og krydr dem med salt og peber. Kom kyllingestykkerne i et ildfast fad, og steg dem i den forvarmede ovn i 25-35 min. Dryp et par gange med lidt af det afsmeltede fedt fra lårene.
jasminrisshivid polo
5 min.
Ris

Fif: har du en gryde med slip let bund, kan du med fordel bruge den her.

Skyl risene grundigt, og kom dem i en gryde med rigeligt, kogende, letsaltet vand. Kog risene i 9-12 min. (afhængig af konsistensen du ønsker på risene) og hæld al overskydende vand fra.

Tilsæt shivid polo mix og en generøs klump smør til risene, og rør rundt, til smørret er smeltet. Pres risene let sammen i gryden.

Hæld 2 spsk. neutral olie (fx rapsolie) pr. person over risene, således at olien trænger til bunden af gryden.

Tænd igen for gryden på medium til høj varme. Nu skal risene stege (uden at der røres i dem), således at der dannes en tyk sprød bund. Det tager typisk 10-15 min.

Lav imens salaten.

agurkcitronsalathoved, fx batavia
30 min.
Salat

Riv citronskallen, og sæt den til side til senere.

Skyl salat og agurk i koldt vand.

Skær bunden af salaten, og del den i mundrette stykker.

Del agurk i mindre stykker, kom dem i en sigte, og drys med lidt salt. Lad agurkerne salte og dryppe af i 5 min.

Pluk og hak dild (gem lidt til pynt). Vend den sammen med de saltede agurker, og kom citronsaft og olivenolie på.

dildyoghurt 3,5 %citron
45 min.
Anretning

Anret som vist på billedet. Vend risene ud på en varm tallerken eller fad med den sprøde gyldne side opad. Drys revet citronskal over, drys med dild og dryp med yoghurt.

Servér kylling til.

 

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Shivid polo krydderimix indeholder:

  • 50% tørret dild
  • 25% løgpulver
  • 24,5% hvidløgspulver
  • 0,5% safran