0
Hopballe kyllingelår med za'atar, grillet aubergine, kikærter og koriander

Hopballe kyllingelår med za'atar, grillet aubergine, kikærter og koriander

Hovedingrediens:
Fjerkræ
Sæson:
Sommer
Tilberedningstid:
40 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter, salater og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

OBS: Læs opskriften grundigt igennem inden du går i gang & find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

hele kyllingelårza'atar
1 min.
Kyllingelår:

Tænd ovnen på 200 grader.

Dup kyllingelårene med køkkenrulle, og læg dem i en plastikpose. Krydr dem med halvdelen af za'atar krydderiblandingen samt lidt salt og peber. Tilsæt 1 spsk. hvedemel pr. person, og ryst posen kraftigt, så mel og krydderier fordeles på kødet. Tag kyllingelårene ud af posen, og læg dem derefter i et ovnfast fad med et par dråber olie dryppet over. Steg dem i ovnen i ca. 35 min. Dryp kødet 2-3 gange undervejs med lidt af det afsmeltede fedt fra kødet.

za'atarauberginegræsk yoghurt, 10%
15 min.
Grillede auberginer:

Skær aubergine i 1/2 cm tykke skiver, kom dem i et fad, og drys generøst med fint salt på begge sider. Lad saltet trække væde ud i 10 min. Hæld væden fra, og vend skiverne med resten af za'atar krydderierne, finthakket hvidløg (gem en my til dressingen) samt et par spsk. god olivenolie. Grill auberginerne på en varm grill eller grillpande (almindelig pande er også OK!). Sørg for god, hård varme, og grill i ca. 2 min. på hver side, til de er lækre og  gyldne. Kom de grillede auberginer på et fad eller en tallerken. Drys med plukket koriander og små klatter yoghurt.

mix salatercitronkikærter i vandgræsk yoghurt, 10%hvidløg
30 min.
Salat med kikærter:

Dræn kikærterne. Skyl salaten i koldt vand, og tør den i en salatslynge. Rør en dressing af lidt citronsaft, olivenolie og lidt sukker (lige dele af hver). Tilsæt en lille smule revet hvidløg, og vend dressingen med salaten og de afdryppede kikærter lige før servering.

Velbekomme!

35 min.
Anretning:

Som vist på billedet.

Bonusinfo

Za'atar indeholder: 40% sesamfrø, 30% timian, 20% sumak og 10% havsalt

Bruges i en lang række madretter fra Mellemøsten og den arabiske halvø. Za'atar spises oftest med friskbagt brød, der dyppes i olivenolie før krydderiblandingen drysses over eller i Manakish Za'atar.

Za'atar er en populær krydderiblanding, der har rødder i Mellemøsten. Blandingen består typisk af tørrede urter som timian, oregano eller merian, sesamfrø, sumak og salt. Den har en karakteristisk og kompleks smag, der kombinerer urtede noter med citrus og nøddeagtige undertoner. Za'atar bruges ofte som drys over brød, grøntsager eller olivenolie-dyppelse og kan også anvendes som krydderi til kød eller fisk. Krydderiblandingen er kendt for at give retter en unik og autentisk smag og er blevet populær i mange køkkener rundt om i verden.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?