Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter, salater og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
OBS: Læs opskriften grundigt igennem inden du går i gang & find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Tænd ovnen på 200 grader.
Dup kyllingelårene med køkkenrulle, og læg dem i en plastikpose. Krydr dem med halvdelen af za'atar krydderiblandingen samt lidt salt og peber. Tilsæt 1 spsk. hvedemel pr. person, og ryst posen kraftigt, så mel og krydderier fordeles på kødet. Tag kyllingelårene ud af posen, og læg dem derefter i et ovnfast fad med et par dråber olie dryppet over. Steg dem i ovnen i ca. 35 min. Dryp kødet 2-3 gange undervejs med lidt af det afsmeltede fedt fra kødet.
Skær aubergine i 1/2 cm tykke skiver, kom dem i et fad, og drys generøst med fint salt på begge sider. Lad saltet trække væde ud i 10 min. Hæld væden fra, og vend skiverne med resten af za'atar krydderierne, finthakket hvidløg (gem en my til dressingen) samt et par spsk. god olivenolie. Grill auberginerne på en varm grill eller grillpande (almindelig pande er også OK!). Sørg for god, hård varme, og grill i ca. 2 min. på hver side, til de er lækre og gyldne. Kom de grillede auberginer på et fad eller en tallerken. Drys med plukket koriander og små klatter yoghurt.
Dræn kikærterne. Skyl salaten i koldt vand, og tør den i en salatslynge. Rør en dressing af lidt citronsaft, olivenolie og lidt sukker (lige dele af hver). Tilsæt en lille smule revet hvidløg, og vend dressingen med salaten og de afdryppede kikærter lige før servering.
Velbekomme!
Som vist på billedet.
Za'atar indeholder: sesamfrø, timian, sumak og havsalt
Bruges i en lang række madretter fra Mellemøsten og den arabiske halvø. Za'atar spises oftest med friskbagt brød, der dyppes i olivenolie før krydderiblandingen drysses over eller i Manakish Za'atar.
Kundekommentarer ()