0
Hopballekylling med auberginesalat i tahincreme & tørrede tranebær

Hopballekylling med auberginesalat i tahincreme & tørrede tranebær

Hovedingrediens:
Fjerkræ
Sæson:
Forår, Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Mellemøstlig
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
auberginetahincitronhvidløgbredbladet persilleagurktomater på stilk, fx cherry, blomme eller cocktailtørrede tranebær
1 min.
Auberginesalat:

Skræl aubergine, og skær kødet i tern på ca 1 x 1 cm. Steg aubergineternene på en pande i rigeligt god olivenolie. Steg ved jævn til hård varme, således at de tager farve uden at brænde. Det må gerne tage 15 min. at stege dem møre. Sørg hele tiden for at tilføre mere olivenolie - de må ikke blive tørre! Rør det stegte og helt møre auberginekød sammen med tahin, lidt vand (ca. 1/2 dl), hakket hvidløg, citronsaft, honning og hakket persille. Rør det hele godt rundt, og smag til med salt, peber og evt. lidt mere citronsaft. Befri agurken for kerner, og skær den i tern på ca. 1x1 cm. Del tomaterne i kvarte, og vend dem sammen med agurkerne i et dørslag. Drys lidt salt på, og ryst rundt, så saltet fordeler sig. Lad grøntsagerne salte i 10-15 min. inden de vendes i auberginemassen. Kom salaten i et pænt serveringsfad. Drys med tørrede tranebær (NB. der er granatæblekerner på billedet), og dryp lidt olivenolie over.

Hopballe Mølle kylling, bryst med skind
15 min.
Kylling:

Brun kyllingebrystet med skindsiden nedad på en medium varm pande i lidt neutral olie. Når skindet er sprødt og gyldent, vendes kødet, og brunes kort tid på den anden side. Krydr med salt og peber. Læg kyllingebrystet i et ovnfast fad, og steg det færdigt i en 210 grader forvarmet ovn i 5-8 min. Lad det trække et lunt sted i 4-5 min., før det skæres i skiver.

citron
30 min.
Anretning:

Som vist på billedet. Har du lidt citron til overs, kan du med fordel servere et par citronbåde til. 

Bonusinfo

Kyllinger fra Hopballe Mølle

- Hopballe kyllinger er af en helt speciel race, Hubbard 787 hedder de så mundret. Disse kyllinger vokser langsommere end den race, der benyttes i den konventionelle kyllingeproduktion. Racen og den ekstra voksetid gør, at kyllingerne er mere aktive og robuste og det betyder også, at ben og knogler kan udvikle sig i takt med, at kyllingerne tager på i vægt.

Hopballe lægger stor vægt på dyrevelfærd, og det er tydeligt, at både racen og den ekstra tid gør disse kyllinger meget mere aktive og robuste. En Hopballekylling har 4–5 gange så meget plads som en konventionel kylling. Pladsen gør, at kyllingerne rører sig meget mere, det giver muskler og kødet får dermed meget mere struktur. Hver aften slukkes lyset og kyllingerne får 8 timers ubrudt søvn som giver ro i flokken og forbedrer trivslen.

Disse kyllinger kræver generelt også lidt længere tilberedningstid end du måske er vandt til og når man skal tranchere brystkødet er det vigtigt, at det skæres på tværs af fibrene, da strukturen i kødet ellers kan få det til at føles sejt! Til gengæld får man altså en oplevelse på smag og ikke mindst struktur, som ellers er gået helt bort når man spiser industrikyllinger. 

Du kan også se forskel på kødets farve. I gamle dage talte man om det mørke kød og det lyse kød på en kylling - men i dag er det hele jo kridhvidt på de fleste (industri) kyllinger. Men her er lårkødet altså mørkere og mere kraftigt smagende, mens brystkødet har en meget mere fin og delikat smag.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?