0
Hopballekyllingebryst med broccoli og ristet boghvede, dertil quinoasalat med hjertesalat & æbler

Hopballekyllingebryst med broccoli og ristet boghvede, dertil quinoasalat med hjertesalat & æbler

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
35 minutter
Opskriftstype:
Fjerkræ
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
Hopballe Mølle kylling, bryst med skindbroccoliboghvede kerner
1 min.
One pan kylling med bagte broccoli og boghvede:

Start med at tænde ovnen på 225 grader.

Del broccoli i forholdsvis små og ensartede buketter, og vend dem i lidt god olivenolie, salt og peber. Krydr kyllingen med salt og peber. Kom kylling (skindsiden opad) og broccoli på en bageplade eller i et ildfast fad. Bag det hele i en forvarmet ovn ved 225 grader i 20-25 min., eller til kyllingen er mør og gennemstegt. 5 min. før kyllingen er færdig drysses med boghvede, som får de sidste 5 min. med i ovnen. 

quinoa
10 min.
Kogt quinoa:

Skyl quinoaen grundigt i en sigte med koldt vand. Kom den skyllede quinoa i en gryde, og tilsæt vand, så det dækker. Kog i 12 min. Krydr med salt, og lad quinoaen køle lidt af i en sigte, så evt. overskydende væde kan dryppe fra.

quinoahjertesalatpecorino romanocitronrødt æblerødløg
25 min.
Quinoasalat med hjertesalat og æbler:

Skær salaten i tynde strimler, og skyl den grundigt i 2 hold koldt vand. Tør salaten i en salatslynge. Skær æbler i tern, og pil og hak rødløg fint. Vend begge dele med den let afkølede quinoa og salat. Smag til med revet pecorino, salt, peber, lidt sukker, citronsaft og lidt af den gule skræl. Kom det hele i en skål eller et fad, dryp generøst med din bedste olivenolie, og kværn sort peber over. Vend rundt.

35 min.
Anretning:

Som vist på billedet. 

Bonusinfo

Kyllinger fra Hopballe Mølle

- Hopballe kyllinger er af en helt speciel race, Hubbard 787 hedder de så mundret. Disse kyllinger vokser langsommere end den race, der benyttes i den konventionelle kyllingeproduktion. Racen og den ekstra voksetid gør, at kyllingerne er mere aktive og robuste og det betyder også, at ben og knogler kan udvikle sig i takt med, at kyllingerne tager på i vægt.

Hopballe lægger stor vægt på dyrevelfærd, og det er tydeligt, at både racen og den ekstra tid gør disse kyllinger meget mere aktive og robuste. En Hopballekylling har 4–5 gange så meget plads som en konventionel kylling. Pladsen gør, at kyllingerne rører sig meget mere, det giver muskler og kødet får dermed meget mere struktur. Hver aften slukkes lyset og kyllingerne får 8 timers ubrudt søvn som giver ro i flokken og forbedrer trivslen.

Disse kyllinger kræver generelt også lidt længere tilberedningstid end du måske er vandt til og når man skal tranchere brystkødet er det vigtigt, at det skæres på tværs af fibrene, da strukturen i kødet ellers kan få det til at føles sejt! Til gengæld får man altså en oplevelse på smag og ikke mindst struktur, som ellers er gået helt bort når man spiser industrikyllinger. 

Du kan også se forskel på kødets farve. I gamle dage talte man om det mørke kød og det lyse kød på en kylling - men i dag er det hele jo kridhvidt på de fleste (industri) kyllinger. Men her er lårkødet altså mørkere og mere kraftigt smagende, mens brystkødet har en meget mere fin og delikat smag.

Bonusinfo

Pecorino Romano D.O.P er fremstillet af fåremælk i den Italienske region Roma.

Pecorino er med sin grynede konsistens meget anvendt i madlavning som riveost, smagen adskiller sig fra parmesan ved at være mere karakteristisk, salt og mere smagfuld.

Fantastisk på frisk pasta - hen over en pizza, i en salat eller blot som et stykke ost med brød.

Pecorino Romano modnes fra 4 måneder til et år.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?