0
Hopballekyllingeoverlår med sprød romaine, bacon og blue cheese dressing

Hopballekyllingeoverlår med sprød romaine, bacon og blue cheese dressing

Hovedingrediens:
Fjerkræ
Sæson:
Forår
Tilberedningstid:
40 minutter
Opskriftstype:
Fjerkræ
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter, salater og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

OBS: Læs opskriften grundigt igennem inden du går i gang & find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

Hopballe Mølle kylling, udbenet overlår
1 min.
Hopballekyllingelår:

Krydr kyllingelårene med salt og peber, og kom dem på bageplader med bagepapir. Steg dem, til de er gyldne og møre i en 200 grader forvarmet ovn. Det tager typisk 30-40 min. Vend gerne rundt et par gange undervejs.

små kartofler
5 min.
Stegte kartofler:

Del kartoflerne i halve, og giv dem et opkog i rigeligt, godt saltet vand i 5-6 min. Dræn vandet fra, og lad kartoflerne dampe helt af. Vend dem rundt med godt med olivenolie, og krydr med salt og masser af sort peber. Kom dem på en bageplade med bagepapir på (undgå at de ligger i lag). Steg kartoflerne i ovnen sammen med kyllingen, til de er lækkert sprøde og gyldne.

lindbjerg bluemayonnaisecreme fraiche 18%hvidløgcitronansjoser
15 min.
Blue cheese dressing:

Mos ansjosfileterne i en morter. Pres citronen, og rør citronsaft med de moste ansjoser, mayonnaise og creme fraiche. Smuldr den blå ost deri, og tilsæt finthakket hvidløg samt persille. Smag til med salt og sort peber, og lad dressingen trække i ca. 15 min. Resultat = 100% ren UMAMI! :-) 

bacon i tern
25 min.
Bacon

Steg bacon sprød på en pande. Dryp den af på lidt køkkenrulle, og sæt den lunt. 

romainesalat
30 min.
Salat

Skær den alleryderste del af stokken på salaten af, og fjern evt. de yderste blade, hvis de er grimme. Del salaten i halve eller kvarte afhængig af størrelsen på salaten.

40 min.
Anretning:

Som vist på billedet. Top salaten med dressing og sprød bacon. 

Bonusinfo

Kyllinger fra Hopballe Mølle

- Hopballe kyllinger er af en helt speciel race, Hubbard 787 hedder de så mundret. Disse kyllinger vokser langsommere end den race, der benyttes i den konventionelle kyllingeproduktion. Racen og den ekstra voksetid gør, at kyllingerne er mere aktive og robuste og det betyder også, at ben og knogler kan udvikle sig i takt med, at kyllingerne tager på i vægt.

Hopballe lægger stor vægt på dyrevelfærd, og det er tydeligt, at både racen og den ekstra tid gør disse kyllinger meget mere aktive og robuste. En Hopballekylling har 4–5 gange så meget plads som en konventionel kylling. Pladsen gør, at kyllingerne rører sig meget mere, det giver muskler og kødet får dermed meget mere struktur. Hver aften slukkes lyset og kyllingerne får 8 timers ubrudt søvn som giver ro i flokken og forbedrer trivslen.

Disse kyllinger kræver generelt også lidt længere tilberedningstid end du måske er vandt til og når man skal tranchere brystkødet er det vigtigt, at det skæres på tværs af fibrene, da strukturen i kødet ellers kan få det til at føles sejt! Til gengæld får man altså en oplevelse på smag og ikke mindst struktur, som ellers er gået helt bort når man spiser industrikyllinger. 

Du kan også se forskel på kødets farve. I gamle dage talte man om det mørke kød og det lyse kød på en kylling - men i dag er det hele jo kridhvidt på de fleste (industri) kyllinger. Men her er lårkødet altså mørkere og mere kraftigt smagende, mens brystkødet har en meget mere fin og delikat smag.

Bonusinfo

ANSJOSER ALLE KAN LIDE

Delikate ansjoser fra Pujado Solano og Grøndals. Bæredygtige ansjoser fra Spanien er ren umami og sunde fedtsyrer. Traditionelt fisket med netfangst i Biscayen og pakket i BPA-fri dåser.

UMAMIBOMBER SÅ GUDERNE SYNGER

Ansjoserne fra Pujado Solano er en bæredygtig umamibombe. De fede, smagfulde fisk bliver renset, saltet og marineret efter en hemmelig opskrift fra Milagros Solano, en af grundlæggerne af virksomheden. De er mindre salte og mere fyldige end de ansjoser man normalt får, hvilket er en tradition i området, hvor de er fisket og fremstillet. Fiskene er fyldt med sund fiskeolie og omega-3 fedtsyrer, har ingen tungmetaller og den utrolige, balancerede smag skal prøves før, man tror på den. De er perfekte til afrundede og delikate tapenader, som smagssætter i supper og fonde, som en ekstra facet i marinader eller bare direkte på friskt brød.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?