0
Hotdogs med ostegrillpølser fra Bodebjerg og brioche dertil stegte kartofler i tomatrelish med agurk og radise

Hotdogs med ostegrillpølser fra Bodebjerg og brioche dertil stegte kartofler i tomatrelish med agurk og radise

Hovedingrediens:
Gris
Sæson:
Forår, Sommer
Tilberedningstid:
35 minutter
Opskriftstype:
Hurtige kødretter

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
små kartofler
Stegte kartofler:

Vask, skrub eller skræl kartoflerne grundigt. Skær dem i både og kom dem i en gryde, og kog dem i godt saltet vand i 5-7 minutter. Dryp dem af i en sigte i et par minutter. Krydr med salt og peber samt 4-5 spsk. god olivenolie. Kom kartoflerne på en bageplade med bagepapir i bunden og bag dem ved 225 grader i en forvarmet ovn i 20-25 minutter, til alt er gyldent og sprødt. Kom kartoflerne i en skål og vend med 3/4 af tomatrelishen af agurk og radiser.

agurkradisertomatrelish
5 min.
Tomatrelish af agurk og radiser:

Soigner og skyl agurk og radiserne. Riv eller skær begge dele i fine strimler på et rivejern eller et mandolinjern (tag ca. 1/3 fra og kom i en skål med iskoldt vand). Vend resten med lidt fint salt og lad det stå i 5-10 minutter. Vend rundt et par gange undervejs. Knug væden fra og kassér dette - vend de saltede agurker og radiser med tomatrelish.

ostegrillpølser fra bodebjerg charcuteri
15 min.
Pølser:

Steg eller grill pølserne, til de er gyldne og sprøde. Et godt fif er at stege ved medium til lav varme, og give sig god tid til stegningen. Det må godt tage 12-15 minutter at stege en perfekt pølse. For husk nu: En pølse skal serveres med følelse

Jalm&B - Brioche pølsebrød
30 min.
Pølsebrød:

Har du en dampovn så damp brødene i 2-3 minutter på fuld damp - dette giver et blødt svampet pølsebrød. Alternativt kan du varme let fugtede brød i en 225 grader forvarm ovn i 1-2 minutter.

35 min.
Anretning:

Som vist! Kom de stegte pølser i de varme brød. Top med det sidste relish samt de sidste sprøde agurker og radiser, der er dryppet grundigt af. Server den lune kartoffelsalat på siden.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Jalm&B's - Brioche pølsebrød er et let og luftigt økologisk gourmet pølsebrød bagt på hvedemel fra Skåne, gult smør fra Thise og æg fra fritgående høns.

Brioche pølsebrødet er det optimale valg, når det kommer til gourmet hotdogs eller luksusbrød til grillpølserne.

Den let sødlige smag vil komplementere hotdogfyldet på bedste vis, og brødets bløde tekstur holder på både saucer og fyld, selv når det grilles sprødt.

Bonusinfo

EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.

3 fun facts om EVOO

  1. Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.

  2. Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.

  3. En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.