0
Hotdogs på frankfurter fra Bodebjerg med spidskålssalat, kimchimayo, ristede løg & tomatrelish dertil stegte kartofler

Hotdogs på frankfurter fra Bodebjerg med spidskålssalat, kimchimayo, ristede løg & tomatrelish dertil stegte kartofler

Hovedingrediens:
Gris
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
35 minutter
Opskriftstype:
Hurtige kødretter
Brugerbedømmelser:

Introduktion:

Kimchi, som i udgangspunktet er mælkesyre fermenteret napakål (kinakål), er i Korea en ufravigelig og fuldstændigt uundværlig del af basiskosten. Koreanerne spiser den til alle måltider, som en form for relish der bruges som ingrediens i et utal af koreanske retter, og dermed konsumeres i enorme mængder. Der findes et hav af varianter. Denne Kimchi med kål er dog ikke fermenteret. Men du får lidt af fornemmelsen, og et ordentligt spark umami!

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
små kartofler
1 min.
Stegte kartofler:

Vask, skrub eller skræl kartoflerne grundigt. Skær dem i både, kom dem i en gryde, og kog dem i godt saltet vand i 5-7 min. Dryp kartoflerne af i en sigte i et par minutter. Krydr med salt og peber samt 4-5 spsk. god olivenolie. Kom kartoflerne på en bageplade med bagepapir i bunden, og bag dem ved 225 grader i en forvarmet ovn i ca. 20 min., til alt er gyldent og sprødt. Drys med salt.

kimchi-baserødt spidskålmayonnaise
5 min.
Spidskålssalat med kimchimayo:

Fjern de yderste blade på kålen. Snit kålen så fint du kan. Brug gerne et mandolinjern, og se om du kan undgå at få for meget af stokken med. Drys lidt fint salt på kålen, og knug den hårdt et par minutter med dine hænder. Lad kålen hvile i 10 min. Er der løbet lidt saft fra ved saltningen, drænes dette nu fra og kasseres. Vend kålen med kimchi-base og mayonnaise, og sæt den til side, til den skal spises.

frankfurter fra Bodebjerg
20 min.
Pølser:

Steg eller grill pølserne, til de er gyldne og sprøde. Et godt fif er at stege ved medium til lav varme, og så give sig god tid. Det må godt tage 12-15 min. at stege en perfekt pølse. For husk nu: En pølse skal serveres med følelse.

Jalm&B - Brioche pølsebrød
30 min.
Pølsebrød:

Har du en dampovn så damp brødene i 2-3 min. på fuld damp. Dette giver et blødt svampet pølsebrød. Alternativt kan du varme let fugtede brød i en 200 grader forvarmet ovn i 2-3 min.

35 min.
Anretning:

Som vist på billedet. Kom de stegte pølser i de varme brød. Top med tomatrelish, kimchi-kål og ristede løg. Server kartoflerne på siden, og top dem evt. med det sidste tomatrelish.

Bonusinfo

Jalm&B's - Brioche pølsebrød er et let og luftigt økologisk gourmet pølsebrød bagt på hvedemel fra Skåne, gult smør fra Thise og æg fra fritgående høns.

Brioche pølsebrødet er det optimale valg, når det kommer til gourmet hotdogs eller luksusbrød til grillpølserne.

Den let sødlige smag vil komplementere hotdogfyldet på bedste vis, og brødets bløde tekstur holder på både saucer og fyld, selv når det grilles sprødt.

Bonusinfo

Kimchi som i udgangspunktet er mælkesyre fermenteret napakål (kinakål) er i Korea en ufravigelig og fuldstændigt uundværlig del af basiskosten. Koreanerne spiser den til alle måltider, som en form for relish der bruges som ingrediens i et utal af koreanske retter, og dermed konsumeres i enorme mængder. 

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?