0

Hotte skærisingruller med harissa på kikærtesauté med spinat, gulerødder og grøn mojosauce

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:
Allergener:
Nødder, Skærising

Fremgangsmåde

Mojosauce: Rist spidskommenfrøene på en tør panden til de dufter og begynder at poppe. Kom dem i en morter, stød dem helt fint og tag 2 tsk. fra til sautéen. Tilsæt 2 fed pillede hvidløg og ½ tsk. groft salt ned til den resterende spidskommen i morteren og stød videre til en ensartet pasta. Pluk og hak koriander og mynte fint og stød det i sammen med citronsaft og 3 spsk. olie til saucen samler sig. Lad den trække i 10 min. og smag til med salt og peber.

Sauté: Skyl spinaten, fjern grove stilke og slyng bladene tørre. Skræl gulerødderne og skær dem i fine tern. Skær løgene lige sådan og hak 3 fed hvidløg helt fint. Varm lidt olie op i en sauterpande og sauter løgene i 10 min. til de er klare og let gyldne. Tilsæt gulerødder, hvidløg og spidskommen og sauter videre i 3-4 min. Rør tomatpasta, kikærter og hønsefond i og kog det hele op. Vend spinaten i og rør til den lige falder sammen. Smag til og server.

Fisk: Dup fileterne tørre, rul dem sammen og læg dem i et lille ovnfast fad. Rør harissaen sammen med 2 spsk. olie, lidt salt og peber og smør det på rullerne. Sæt fadet i en 175 grader varm ovn i ca. 12 min. (til fisken lige er mør).

Server sammen med en sprød grøn salat og godt brød.

Info: Harissa er en stærk chilipasta, som kan købes i velassorterede supermarkeder og hos etniske købmænd.

Bonusinfo

Harissa er en nordafrikansk tyktflydende stærk chilisauce med bla. hvidløg, kommen, spidskommen og koriander. Den er især fremstillet og brugt i Tunesien og er central i det tunesiske køkken – men bliver brugt overalt i Nordafrika og Mellemøsten.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?