Denne opskrift er lavet af Kirsten List Christensen og er hendes vinderopskrift fra en konkurrence vi kørte blandt vores kunder i Skagenfoods Facebook gruppe i starten af februar.
Hovmestertorsk er en skøn nyklassiker med letsaltet torsk, løg, tomater og kartofler i én skøn og nem servering. Det smager simpelthen fremragende.
Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter, salater og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
OBS: Læs opskriften grundigt igennem inden du går i gang & find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Skræl kartoflerne og skær dem i tynde skiver på 0,5 cm. Kog dem i rigeligt godt saltet vand i 3-4 min. De skal ikke være helt møre. Dræn kartoffelskiverne tørre i et dørslag, og vend dem derefter rundt i en skål med lidt salt, peber og smør.
Del fisken i tynde skiver på max 1 cm, og drys dem med lidt salt. Stil til side.
Riv citronskallen fint og pres saften fra. Find et passende ildfast fad frem. Fordel skiver af tomat, tynde skiver zittauerløg, kartofler og torsk i lag som på billedet. Dryp med citronsaft (gem 1/3 til salaten) , og drys med lidt rasp i et tyndt lag. Top med nogle generøse smørklatter. Krydr med salt og peber. Bag fisken i en forvarmet ovn ved 225 grader i 25-30 min.
Snit kålen fint, og knug den med lidt fint salt. Vend med citronskal og -saft samt lidt god olivenolie.
Som vist på billedet, drysset med hakket persille. Server spidskålsalat til.
Kundekommentarer ()