0
Huevos Rancheros med tomatsalsa og spejlæg
Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Efterår, Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Vegetarretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
tomaterløg
1 min.
Salsa

Start med at tænde ovnen på 240 grader varmluft. Skræl zittauerløgene, og skyl tomaterne.

Skær løget i kvarte både, og halvér tomaterne. Bag begge dele i ovnen i ca. 20 min - de skal gerne tage godt med farve.

sorte  bønnerhvidløg
5 min.
Bønner

Dræn bønnerne for vand. Pil hvidløgene, og hak dem fint. Tilsæt lidt olivenolie til en gryde, og sauter hvidløgene et par minutter, uden at de tager farve. Tilsæt så bønnerne, og varm det godt igennem. Mos det let med en gaffel, og smag til med godt med salt og friskværnet peber.

æg2
15 min.
Spejlæg

Steg æggene stille og roligt på en pande i en smule fedtstof, så blommen stadig er smilende. Husk at krydre med salt og friskkværnet peber.

Majs tortillas
20 min.
Tortillas

Skru en anelse ned for ovnen, og pak tortillaerne ind i folie. Lun dem i ovnen lidt af gangen i blot et par minutter.

fajita krydderilime
25 min.
Salsa

Hak bagte løg og tomater med en kniv, til du har en grov salsa. Vend det sammen med krydderiblandingen i en skål, og smag til med salt og friskkværnet peber.

Skær limefrugten i både.

farmhouse cheddar
30 min.
Anretning

Anret tortillas med bønnemos, salsa og spejlæg, og slut af med at rive ost henover. Husk lidt limesaft efter smag.

Velbekomme!

Bonusinfo

Vi bruger kun autentiske tortillas100% mexicansk nixtamaliseret masa harina!
 
Det afgørende for en god masa til tortilla er nemlig nixtamalisering. En ældgammel proces, hvor man koger tørrede majskerner i vand med en 1 procent opløsning af læsket kalk.
 
Dette er en metode benyttet i årtusinder af mayaerne og aztekerne der brugte og fortsat bruger læsket kalk til blødgøring af majs, en metode som kaldes nixtamalisering. Ved denne metode koges majsen i en opløsning af læsket kalk, hvorved den hårde ydre skal og hemicellulosen, som binder cellerne sammen, nedbrydes, så majsen nemmere kan formales og desuden får forbedrede ernæringsmæssige egenskaber.
 
Tortillas har været den vigtigste spise for fattige mexicanske bønder i årtusinder, hvor den læskede kalk får nogle helt andre og sundere næringsstoffer frem i majsen og samtidigt gør majskornene til at arbejde med. En masa-dej skal være elastisk, og det er kun muligt gennem nixtamalisering, som mayaerne og aztekerne skabte ved at tilsætte læsket kalk.
 
Der er masser af smag – overraskende meget faktisk ift. at vores tortillas kun indeholder majsmel, (specialimporteret masa harina fra Mexico) vand og salt – men der er en verden til forskel fra de pandekager man kan købe i supermarkedet og som oftest er baseret på hvede eller en blanding af hvede og majs.
Her er der nemlig en en dejlig autentisk smag af majs, og det betyder samtidig også at man kan krydre sine Tlayuda, Tortillas, Taco, Tostada, Enchilada, Fajita og Burrito og få masser af modspil fra selve tortillaen.
 
En anden fordel ved majsmel fremfor hvedemel er, at man oftest vil opleve en helt anden og behageligere mæthedsfornemmelse med rigtige majstortillas. De er meget alsidige – og så smager de altså bare bedre end en helt almindelig tortilla produceret på hvedemel. Det mener vi ihvertfald!
 
Bonusinfo:
Læsket kalk, kulekalk, tørlæsket kalk, calciumhydroxid eller kalciumhydroxid, Ca(OH)₂, er den kemiske forbindelse, der dannes, når man læsker brændt kalk ved at tilføre vand. Den brændte kalk bliver fremstillet ved at opvarme kalk, indtil al CO₂ er afgivet.

Bonusinfo

Fajita indeholder:

25% Sød paprika, 15% paprikaflager, 5% oregano, 15% spidskommen, 10% chili, 10% urteboullion*, 10% hvidløg, 5% cayenne og 5% havsalt. 

*ASAs urtebouillon er vegetarisk og glutenfri. Den indeholder havsalt, maltodextrin, gærekstrakt, grøntsager og urter 7,8% (porre, persille, selleri, bukkehorn, løvstikke, gulerødder, pastinak, løg) soja sauce, gurkemeje og solsikkeolie.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?