Flæk hummeren på langs (se video ovenover) fra bagsiden med en kraftig, skarp kniv (En SKARP savtakket kniv kan være god)
Fjern og kassér maven, der sidder helt fremme ved hovedet, lige bag ved øjne og følehorn, den er ca. på størrelse med en 50 øre. Fjern også den mørke tarmstreng der går gennem halen.
Den grønne indmad og evt. rogn/koral er en delikatesse, og den skal du endelig bare lade sidde.
Knæk kløerne af - og giv dem et par forsigtige hug med en kødhammer, så der er åbent ind til kødet.
Kom brødet i en 225 grader varm ovn i 3-4 minutter.
Server den halve hummer (se video ovenover) og kloen på en stor flot tallerken. Kom dildmayonnaisen i en lille skål som sættes på samme tallerken. Kom et par citronbåde ved, og pynt med dildkviste. Server det gode ølandshvedebrød og smør dertil.
Fif: Lav en lille skylleskål med fingerlunt vand og en lille tynd citronskive i til hver perspn. Sæt den på bordet ved hver kuvert. Brug også gerne hummergafler - hvis du har det.
Primitivo surdejsboller:
Rugsurdej og fuldkornssurdej æltes med italiensk Tipo 00 hvedemel samt fuldkornshvedemel og hørfrø. Et højt vandindhold og lang fermenteringsproces resulterer i en bolle med smag, saft og karakter.
Kundekommentarer ()