0
½ hummer au naturel med gomadressing
Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
20 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
1 min.
Sådan flækker du hummeren:

Flæk hummeren på langs fra bagsiden med en kraftig, skarp kniv (En SKARP savtakket kniv kan være god)

Fjern og kassér maven, der sidder helt fremme ved hovedet, lige bag ved øjne og følehorn, den er ca. på størrelse med en 50 øre. Fjern også den mørke tarmstreng der går gennem halen.

Den grønne indmad og evt. rogn/koral er en delikatesse og den skal du endelig bare lade sidde.

Knæk kløerne af - og giv dem et par forsigtige hug med en kødhammer, så der er åbent ind til kødet.

5 min.
Gomadressing:

Rist sesamfrø gyldne på en tør pande og knus dem derefter i en morter - mal dem til de fleste frø er knust. Bland med de øvrige ingredienser (sukker, eddike, soya og mayonnaise). Lad gerne dressingen trække i en times tid, så sukkeret opløses.

20 min.
Anretning:

 

Server den halve hummer og kloen på en stor flot tallerken - kom halvdelen af gomadressingen over kroppen af hummeren - kom en halv limefrugt ved og pynt med lidt af dine yndlingskrydderurter - drys ristede peanuts over. Server godt brød og smør samt den resterende gomadressing dertil.

Fif: Lav en lille skylleskål med fingerlunt vand og en lille tynd citronskive i - og sæt den på bordet ved hver couvert. Brug også gerne hummergafler - hvis du har det.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?