0
Hvedewraps med bagt aubergine, ramsløgstzaziki og glaskål

Hvedewraps med bagt aubergine, ramsløgstzaziki og glaskål

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Vegetarretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Husk

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter, salater og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

OBS: Læs opskriften grundigt igennem inden du går i gang og find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

aubergineovnbradepanderas el hanout
1 min.
Bag aubergine

Tænd ovnen på 180 grader varmluft.

Skær aubergine ud i grove firkanter. Vend dem med lidt salt, olivenolie og krydderblandingen. Bred dem ud på en bageplade og bag til de er møre - ca. 25 min. 

ramsløggræsk yoghurt, 10%agurkskålrivejern
5 min.
Lav tzaziki

Riv agurken på den grove side af et råkostjern og knug den med hænderne, så du får så meget vand ud som muligt.

Snit ramsløgene i tynde strimler og bland ramsløg, agurk og yoghurt i en skål. Smag til med masser af groftkværnet sort peber og salt. Evt et par dråber olivenolie

glaskålblandet salat
20 min.
Skær glaskål og salat

Skræl glaskål med en kartoffelskræller og skær dem herefter ud i mundrette stænger.

Pluk eller skær salaten ud i mundrette bider.

Tortilla hvede wraps - blødeovn
25 min.
Lun brødene

Lun brødene 1-2 min i ovnen og hold dem derefter lune i en kurv dækket i klæde.

30 min.
Anretning

Anret wrapsne ved bordet med tern af bagt aubergine, tzaziki, glaskål og salat. 

Velbekomme

Bonusinfo

Ramsløget findes helt naturligt i mange danske skove, typisk fra midt marts til maj. Vi kan vi derfor kun anbefale, at du stikker et smut i skoven og plukker ramsløg til et par omgange mere, når du har spist denne portion. Du kan både bruge bladene og selve løget, som gror under jorden.

Ramsløg gror oftest som store, brede områder i bunden af særligt løvskov, men du kan også være heldig at finde dem i parker. Ramsløg kan godt lide, at jorden er fugtig. Pluk forsigtigt de blade du skal bruge, så der både er nok til andre og til næste år.

OBS!! Vær opmærksom på, at ramsløget kan forveksles med den giftige liljekonval, høsttidløs og dansk arum. Ramsløget kan dog genkendes på både smagen og den kraftige duft af hvidløg, som ingen af de andre planter har. Er du i tvivl, så lad dem stå.

Bonusinfo

Ras-el-hanout er arabisk for "leder af butikken" og indeholder traditionelt en blanding af de bedste krydderier, sælgeren har at tilbyde. Denne ras-el-hanout indeholder 16 (siger og skriver seksten) forskellige ingredienser, heriblandt rosenblade og safran og er krydret, sød og elegant.

Ras-el-hanout indeholder: Kanel, kardemomme, spidskommen, sort peber, koriander, chili, paprika, fennikel, anis, kommen, muskatnød, allehånde, nelliker, ingefær, rosenblade og safran.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?