0
Hvedewraps med stegt lyssej, bagt kål og hvidløgsdressing

Hvedewraps med stegt lyssej, bagt kål og hvidløgsdressing

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Sommer
Tilberedningstid:
25 minutter
Opskriftstype:
Fiskeretter

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

spidskål
1 min.
Bag kålen

Start med at tænde ovnen på 220 grader varmluft.

Del spidskålet i kvarte og gnid stykkerne med lidt olivenolie. Bag dem ca. 20 min. på en bageplade i toppen af ovnen til de har taget godt med farve og er brankede i kanterne.

yoghurt 3,5 %hvidløgkapersradiser
5 min.
Lav tilbehøret

Skær radiserne i kvarte.

Riv hvidløget fint. Hak ca. 5-6 kapers pr. kuvert.

Kom yoghurt, kapers og hvidløg op i en lille skål og rør det sammen. Smag til med salt og godt med groftkværnet sort peber.

lyssejfilet uden skindTortilla hvede wraps - bløde
15 min.
Steg fisken

Varm en stor pande godt op. Skær fisken ud i kuvertstykker og steg dem hårdt i en smule olie ca. 3-4 min. på den ene side og max. 30 sekunder på den anden. Krydr med lidt salt.

Lun samtidig hvedewrapsene 2-3 min. i bunden af ovnen. Hold dem lune i en brødkurv dækket med klæde.

baharat krydderi
25 min.
Anretning

Skær den bagte kål ud i grove stykker. Anret de lune wraps med brud af fisken, radiser, dressing og et drys af krydderblandingen til sidst.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Baharat er en krydderiblanding, der bruges i det arabiske køkken såvel som i Tyrkiet og Iran. Baharat er det arabiske ord for "krydderier". Denne spicy blanding bruges ofte til lam, fisk, kylling, oksekød og supper og kan også sættes på bordet og bruges ligesom salt og peber.

Baharat indeholder:

Muskatnød, sort peber, koriander, spidskommen, nelliker, kanel, kardemomme, sød paprika og chili.

Bonusinfo

EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.

3 fun facts om EVOO

  1. Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.

  2. Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.

  3. En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.