0

Hvid fisk med kokos og rodfrugter, basmatiris og spicy kålsalat med ristet kokos

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Rens kålrabi, gulerødder og knoldselleri og skær dem i tern på ca. 1 cm. Sauter ternene i olie sammen med røde chilipeber og hvidløg i 5 min. Tilsæt 2 dl vand, kokosmælk, limeblade og -saft og kog det hele i 5 min. Smag til med gurkemeje, salt og friskkværnet peber. Kog i yderligere 5 min. Blend 2/3 af kokosmelet fint på foodprocessoren, vend det i og lad

det koge med i 2 min.

Del fisken i hele stykker (som passer til hver stue eller deromkring), drys med resten af kokosmelet og raspen, der er blandet sammen med revet skal fra limefrugten. Læg rodfrugt/kokossaucen i et ovnfast fad og læg fisken oven på. Bag i en 175 grader varm onv til den er lige præcis færdig (ca. 10 - 15 min.).

Server sammen med basmatiris og spicy kålsalat:

Spicy kålsalat med ristet kokos

400 g hvidkål

200 g gulerødder

1 stk. appelsin

20 g kokoschips

20 g purløg

2 stk. citroner

lidt rørsukker

5 g rød chilipeber

Hvidkål snittes fint og gulerødder rives groft på et råkostjern. Rist kokoschips i ovnen ved 175 grader i 5 min. (til de begynder at tage farve og dufte, men pas på lige pludselig går det stærkt). Afkøl kokoschipsene. Skær skallen og det hvide af appelsiner og skær dem i skiver/fileter. Snit purløg og chili fint og bland det til en dressing sammen med citronsaft og rørsukker. Dressingen skal piskes til sukkeret er opløst. Det hele vendes sammen og smages til.

Opskrifterne er venligst udlånt fra Menuplanen – et online-værktøj udarbejdet af Københavns Madhus. Forfatter: Københavns Madhus.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?