0

Hvid pizza med ansjoser, smilende æg, basilikum-kapers dressing & tomat

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Pizza
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
1 min.
Tænd ovnen:

Tag pizzadejen ud af køleskabet 1-1,5 time før brug. Forvarm ovnen til 250-275 grader.

tomaterrødløg
2 min.
Tomatsalat:

Skær tomaterne i halve eller kvarte afhængig af størrelse og læg dem i et dørslag/sigte.

Krydr med rigelige mængder groft salt - der skal bruges mere end du tror - ca. 2 spsk. (Saltet trækker væden ud af tomaterne og forstærker smagen)

Sæt tomaterne til afdrypning til de skal bruges

Pil rødløg og skær i tynde ringe - gerne på et mandolinjern - kom løgringene i isvand til de skal bruges senere.

æg2
5 min.
Smilende æg

Sæt en gryde over med vand. Når vandet koger tilsætter du æggene og koger dem 6,5 minutter. Kom dem derefter over i lidt koldt vand, så de ikke koger videre - og pil dem derefter forsigtigt og del dem i både.

ansjoser
8 min.
Ansjoser:

Kom ansjoserne i en sigte og gem olien til dressingen.

ansjosersaltede kapersbasilikum
10 min.
Basilikum-kapers dressing:

Udvand kapers i 2-3 minutter i en sigte under rindende koldt vand.

Kom plukkede og skyllede basilikumblade, og revet parmesan og udvandede kapers i en morter sammen med 1/3 af ansjoserne og stød det til en pasta sammen med lidt af olivenolien fra ansjoserne. Har du lidt god eddike fx balsamico eller rødvinseddike kan du med fordel komme 1-2 spsk af denne i dressingen - smag dig frem! 

pizzadej - på surdejcreme fraiche 38%parmigiano reggiano (Parmesan)
15 min.
Pizza del 1:

Pak dejen forsigtigt ud med mel på hænderne – den skal ikke æltes sammen.

Rul pizzadejen tyndt ud med en kagerulle til en diameter på ca. 20-25 cm. Rul fra midten og ud! (se Gorms video her på siden hvordan du gør)

Brug rigeligt mel både over og under dejen – gerne grov semula durummel.

Børst overskydende mel af toppen af pizzabundene.

Fordel nu creme fraichen i et tyndt lag på pizzaerne og riv derefter parmesan over i et jævnt lag. (brug ca. 2/3 af osten her)

Krydr med salt og peber samt et generøst splash olivenolie.

pizzadej - på surdej
25 min.
Pizza del 2:

Nu kan du lave pizzaerne på 2 måder:

A) Hvis du har en pizzabagesten og en pizzaspade:

Forvarm ovnen og bagestenen på over og undervarme på fuld skrald til minimum 250-275 grader og bag pizzaerne direkte på stenen i 5-8 minutter til de er sprøde og lækre.

 B) Hvis du laver dem på bageplader i ovn:

Lav pizzaerne direkte på bagepapir og kom dem på bageplader. Sæt pizzaerne ind i en 250 grader forvarm ovn. Pizzaerne bages til de er sprøde og lækre. Det tager omtrent 12-15 minutter.

30 min.
Anretning:

Så snart pizzaerne er færdigbagte, sprøde og gyldne fordeles tunen der er delt i små bidder derpå. Fordel derefter de saltede tomater, løgringe og dressingen derpå. Riv det sidste parmesan over og server straks.

Bonusinfo

ANSJOSER ALLE KAN LIDE

Delikate ansjoser fra Pujado Solano og Grøndals. Bæredygtige ansjoser fra Spanien er ren umami og sunde fedtsyrer. Traditionelt fisket med netfangst i Biscayen og pakket i BPA-fri dåser.

UMAMIBOMBER SÅ GUDERNE SYNGER

Ansjoserne fra Pujado Solano er en bæredygtig umamibombe. De fede, smagfulde fisk bliver renset, saltet og marineret efter en hemmelig opskrift fra Milagros Solano, en af grundlæggerne af virksomheden. De er mindre salte og mere fyldige end de ansjoser man normalt får, hvilket er en tradition i området, hvor de er fisket og fremstillet. Fiskene er fyldt med sund fiskeolie og omega-3 fedtsyrer, har ingen tungmetaller og den utrolige, balancerede smag skal prøves før, man tror på den. De er perfekte til afrundede og delikate tapenader, som smagssætter i supper og fonde, som en ekstra facet i marinader eller bare direkte på friskt brød.

Bonusinfo

Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?