0
Hvid pizza med aspargeskartofler, ansjoser, Krystal Karl, smilende æg, oregano dressing

Hvid pizza med aspargeskartofler, ansjoser, Krystal Karl, smilende æg, oregano dressing

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Pizza
Brugerbedømmelser:
Allergener:
Ansjoser, Æg, Mælk, Sulfitter, Durumsmel

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
1 min.
Tænd ovnen:

Tag pizzadejen ud af køleskabet 1-1,5 time før brug. Forvarm ovnen til 250-275 grader.

rødløg
2 min.
Rødløg:

Pil rødløg og skær i tynde ringe, gerne på et mandolinjern. Kom løgringene i isvand, til de skal bruges senere.

4 min.
Kartofler:

Skrub eller skræl kartoflerne, og skær dem i tynde skiver på 2-3 mm på et mandolinjern. Kom kartoffelskiverne i iskoldt vand til senere. 

æg2
6 min.
Smilende æg

Sæt en gryde over med vand. Når vandet koger, tilsætter du æggene, og koger dem 6,5 minutter. Kom dem derefter over i lidt koldt vand, så de ikke koger videre. Pil dem derefter forsigtigt, og del dem i både.

ansjoser
9 min.
Ansjoser:

Kom ansjoserne i en sigte, og gem olien til dressingen.

ansjoserfrisk oreganokrystal karl
10 min.
Oregano dressing:

Kom plukkede og skyllede oreganoblade (gem lidt til pynt) og revet Krystal Karl (brug det halve her) i en morter sammen med 1/3 af ansjoserne. Stød det til en pasta sammen med lidt af olivenolien fra ansjoserne. Har du lidt god eddike, fx balsamico eller rødvinseddike, kan du med fordel komme 1-2 spsk af denne i dressingen. Smag dig frem! 

pizzadej - på surdejcreme fraiche 38%krystal karlaspargeskartofler
15 min.
Pizza del 1:

Pak dejen forsigtigt ud med mel på hænderne – den skal ikke æltes sammen.

Rul pizzadejen tyndt ud med en kagerulle til en diameter på ca. 20-25 cm. Rul fra midten og ud! (se Gorms (se video ovenover) video her på siden, hvordan du gør).

Brug rigeligt mel både over og under dejen – gerne grov semula durummel.

Børst overskydende mel af toppen af pizzabundene.

Fordel nu creme fraichen i et tyndt lag på pizzaerne, og riv derefter en smule Krystal Karl over i et jævnt lag. 

Fordel tørrede kartoffelskiver i ét tyndt lag og krydr med salt og peber samt et generøst stænk olivenolie.

pizzadej - på surdej
25 min.
Pizza del 2:

Nu kan du lave pizzaerne på 2 måder:

A) Hvis du har en pizzabagesten og en pizzaspade:

Forvarm ovnen og bagestenen på over og undervarme på fuld skrald til minimum 250-275 grader, og bag pizzaerne direkte på stenen i 5-8 minutter, til de er sprøde og lækre.

 B) Hvis du laver dem på bageplader i ovn:

Lav pizzaerne direkte på bagepapir, og kom dem på bageplader. Sæt pizzaerne ind i en 250 grader forvarmet ovn. Pizzaerne bages, til de er sprøde og lækre. Det tager omtrent 12-15 minutter.

30 min.
Anretning:

Så snart pizzaerne er færdigbagte, sprøde og gyldne fordeles de smilende æg, løgringe og dressingen derpå. Riv det sidste parmesan over og server straks. Pynt med lidt oregano og ekstra revet ost hvis du har lidt tilbage. 

 

 < (se video ovenover)/p>

Bonusinfo

ANSJOSER ALLE KAN LIDE

Delikate ansjoser fra Pujado Solano og Grøndals. Bæredygtige ansjoser fra Spanien er ren umami og sunde fedtsyrer. Traditionelt fisket med netfangst i Biscayen og pakket i BPA-fri dåser.

UMAMIBOMBER SÅ GUDERNE SYNGER

Ansjoserne fra Pujado Solano er en bæredygtig umamibombe. De fede, smagfulde fisk bliver renset, saltet og marineret efter en hemmelig opskrift fra Milagros Solano, en af grundlæggerne af virksomheden. De er mindre salte og mere fyldige end de ansjoser man normalt får, hvilket er en tradition i området, hvor de er fisket og fremstillet. Fiskene er fyldt med sund fiskeolie og omega-3 fedtsyrer, har ingen tungmetaller og den utrolige, balancerede smag skal prøves før, man tror på den. De er perfekte til afrundede og delikate tapenader, som smagssætter i supper og fonde, som en ekstra facet i marinader eller bare direkte på friskt brød.

Bonusinfo

Krystal Karl er en dansk ost fremstillet af 100% komælk. De økologiske køer græsser i det midtjyske kuperede terræn omkring Himmelbjerget, hvorfra mælken forsigtigt transporteres til det lille, lokale mejeri, hvor osten fremstilles under kyndig overvågning af den lokale ostemester. Osten fremstilles efter mejeriets lokale traditioner og den specielle mælkesyrekultur der frembringer den unikke krystallinske smagsoplevelse. De krystallerede proteiner opstår under modningen, men kan fra produktion til produktion variere i mængde. Krystal Karl modnes videre på GRAND fromages affinageri i mere end 12 måneder.

Krystal Karl er en UMAMI-BOMBE!

- og modnes så længe for at give den maksimale Umami smag. Dette medfører også små farvenuancer, lækre krystaller og varierende tørhed af osten.

Alt sammen med et formål: Maximal Umami!

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?