0
Hvid pizza med chorizo og courgetter
Hovedingrediens:
Gris
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Pizza
Brugerbedømmelser:
Allergener:
Mælk, Hvedemel

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Kom pizzakuglerne i køleskabet ved modtagelse.
VIGTIGT: Tag derefter pizzakuglerne ud af køleskabet 1 – 1.5 time før de skal udrulles, og lad dem hæve ved stuetemperatur i posen.

Tænd ovnen – ikke varmluft - eller grillen på maximum temperatur. Meget gerne med en pizzasten indeni. Det er vigtigt, at ovnen er MEGET varm, inden man bager pizzaerne for at få en god, sprød skorpe, så lad ovnen varme op så lang tid som muligt.

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

rosmaringrøn courgetteChorizo picante
1 min.
Klargør topping:

Pil nålene af rosmarinkvistene, og put dem i en frysepose sammen med 4-5 spsk. olivenolie samt salt og peber. Posen nulres godt og grundigt udenpå med fingrene for at få smagen af rosmarinen ud i olien.

Man kan også tilsætte lidt finthakket hvidløg, hvis man har lyst.

Courgetterne skæres i ca. 0,5 cm tykke skiver eller i meget tynde strimler og kommes over i posen med olie og rosmarin. Vend grundigt rundt på posen, så der kommer et tyndt lag olie over alle courgettestykker.

Chorizoen skæres i tynde skiver på ca. 0,3 cm. (evt. halveres).

pizzadej - på surdejgrøn courgettecreme fraiche 38%Chorizo picante
10 min.
Lav pizza:

Pizzadejen pakkes forsigtigt ud med mel på hænderne. Den skal ikke æltes sammen, blot lægges ned på et rigeligt meldrysset bord og rulles ud til en diameter på 20-25 cm. Det passer med en kugle dej pr. pizza. Brug rigeligt mel, gerne groft semolinamel, når du ruller ud, og børst derefter overskydende mel af dejen.

Man kan med fordel rulle alle pizzaerne ud med det samme, og derefter lægge hver pizza på et stykke bagepapir og lægge fyldet på. På den måde er det hurtigt at lave en ”pizzalinie” og få bagt til alle hurtigt efter hinanden.

Courgetterne forsteges hurtigt enten på grillen eller på en pande. De skal bare lige blive bløde og lysebrune på den ene side.

Creme fraichen fordeles ligeligt over pizzaen/pizzaerne, og der kværnes rigeligt sort eller hvid peber udover.

Derefter fordeles courgetterne jævnt, efterfulgt af chorizoen. Dryp med lidt god olivenolie, og bag pizzaerne i den hede grill/ovn i 8-12 min., til skorpen er sprød.

30 min.
Anretning

Som vist på billedet.

Bonusinfo

Om Chorizo picante:
Spanske Louis Gil laver økologisk charcuterie fra allerøverste hylde og det gælder også hans chorizo. Den krydrede chorizo af spansk svinekød og spæk er tørret i hesteskoform og har en intens, rød farve, en aromatisk duft og en fyldig, stærk smag. 

Denne super smagsfulde chorizo kommer fra familie virksomheden Luis Gil i Rioja i det nordlige Spanien. Familiens oldemor Marie startede fremstilling af charcuterie i 1920'erne, og hun solgte hendes produkter på det lokale marked. Sønnen Luis videreførte traditionerne og professionaliserede virksomheden. Den nye generation har investeret i omlægningen af egen svinefarm med økologiske svin, som danne grundlag for disse sublime Produkter.

Bonusinfo

Vores økologiske pizzadej på surdej er lavet på 100% italiensk Tipo 00 og durummel. Dejen er fermenteret med surdej og er koldhævet i minimum 24 timer før den pakkes. 

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?