Tag pizzadejen ud 1/2 time inden brug.Skær kartoflerne ud i ultratynde skiver på ca 1-2 mm. brug gerne et mandolinjern til dette. Kom kartoflerne i koldt vand i 5 minutter. Skær imens zucchini og pillede skalotteløg i ca. 2-3 mm tynde skiver - vend dem med et par skefulde god olivenolie, finthakket hvidløg, hakket rosmarin samt salt og sort peber.
Pak dejen forsigtigt ud med mel på hænderne – den skal ikke æltes sammen.
Rul pizzadejen tyndt ud med en kagerulle til en diameter på ca. 20-25 cm. Rul fra midten og ud! (se Gorms (se video ovenover) video her på siden hvordan du gør)
Brug rigeligt mel både over og under dejen – gerne grov semula durummel.
Børst overskydende mel af toppen af pizzabundene.
Fordel nu mascarponen i et tyndt lag på pizzaerne og riv derefter pecorino over i et jævnt lag. (brug ca. 2/3 af osten her)
Fordel nu kartofler, skalotteløg og zucchini i et fint taglagt lag på pizzaerne (se billede)
Nu kan du lave pizzaerne på 2 måder:
A) Hvis du har en pizzabagesten og en pizzaspade:
Forvarm ovnen og bagestenen på over og undervarme på fuld skrald til minimum 250-275 grader og bag pizzaerne direkte på stenen i 5-8 minutter til de er sprøde og lækre.
B) Hvis du laver dem på bageplader i ovn:
Lav pizzaerne direkte på bagepapir og kom dem på bageplader. Sæt pizzaerne ind i en 250 grader forvarm ovn. Pizzaerne bages til de er sprøde og lækre. Det tager omtrent 12-15 minutter.
Ca.3 minutter før pizzaerne er færdige slåes et helt æg ud og placeres i midten af hver pizza - drys med salt og peber og bag dem færdig til ægget netop har sat sig og hviden er fast og blommen blød.
Som vist! Riv det sidste ost over og dryp med lidt af din bedste olivenolie.
Vores økologiske pizzadej på surdej er lavet på 100% italiensk Tipo 00 og durummel. Dejen er fermenteret med surdej og er koldhævet i minimum 24 timer før den pakkes.
Mascarpone er den vigtigste ingrediens til den klassiske italienske dessert tiramisú. Denne mascarpone indeholder 53 % fedt i tørstof, så den kan godt opvarmes.
Kommentarer og forslag til opskriften