0
Hvid pizza med mascarpone fra la Treccia, pecorino, zucchini, kartoffel & æg

Hvid pizza med mascarpone fra la Treccia, pecorino, zucchini, kartoffel & æg

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Efterår, Sommer
Tilberedningstid:
45 minutter
Brugerbedømmelser:
Allergener:
Æg, Mælk

Fremgangsmåde

små kartoflergrøn zucchini
Kartofler & zucchini:

Tag pizzadejen ud 1/2 time inden brug.Skær kartoflerne ud i ultratynde skiver på ca 1-2 mm. brug gerne et mandolinjern til dette. Kom kartoflerne i koldt vand i 5 minutter. Skær imens zucchini og pillede skalotteløg i ca. 2-3 mm tynde skiver - vend dem med et par skefulde god olivenolie, finthakket hvidløg, hakket rosmarin samt salt og sort peber.

mascarpone fra la Trecciapizzadej - på surdej
Pizza del 1:

Pak dejen forsigtigt ud med mel på hænderne – den skal ikke æltes sammen.

Rul pizzadejen tyndt ud med en kagerulle til en diameter på ca. 20-25 cm. Rul fra midten og ud! (se Gorms (se video ovenover) video her på siden hvordan du gør)

Brug rigeligt mel både over og under dejen – gerne grov semula durummel.

Børst overskydende mel af toppen af pizzabundene.

Fordel nu mascarponen i et tyndt lag på pizzaerne og riv derefter pecorino over i et jævnt lag. (brug ca. 2/3 af osten her)

Fordel nu kartofler, skalotteløg og zucchini i et fint taglagt lag på pizzaerne (se billede) 

æg2
Pizza del 2:

Nu kan du lave pizzaerne på 2 måder:

A) Hvis du har en pizzabagesten og en pizzaspade:

Forvarm ovnen og bagestenen på over og undervarme på fuld skrald til minimum 250-275 grader og bag pizzaerne direkte på stenen i 5-8 minutter til de er sprøde og lækre.

 B) Hvis du laver dem på bageplader i ovn:

Lav pizzaerne direkte på bagepapir og kom dem på bageplader. Sæt pizzaerne ind i en 250 grader forvarm ovn. Pizzaerne bages til de er sprøde og lækre. Det tager omtrent 12-15 minutter.

Ca.3 minutter før pizzaerne er færdige slåes et helt æg ud og placeres i midten af hver pizza - drys med salt og peber og bag dem færdig til ægget netop har sat sig og hviden er fast og blommen blød.

Anretning:

Som vist! Riv det sidste ost over og dryp med lidt af din bedste olivenolie.

Bonusinfo

Vores økologiske pizzadej på surdej er lavet på 100% italiensk Tipo 00 og durummel. Dejen er fermenteret med surdej og er koldhævet i minimum 24 timer før den pakkes. 

Bonusinfo

Mascarpone er den vigtigste ingrediens til den klassiske italienske dessert tiramisú. Denne mascarpone indeholder 53 % fedt i tørstof, så den kan godt opvarmes. 

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?