0
Hvid pizza med pecorino, ricotta, ansjos, grøn zucchini, kartoffel & æg

Hvid pizza med pecorino, ricotta, ansjos, grøn zucchini, kartoffel & æg

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Efterår, Sommer
Tilberedningstid:
35 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
små kartoflergrøn zucchini
1 min.
Kartofler & zucchini:

Tag pizzadejen ud af køleskabet 1/2 time inden brug. Skær kartoflerne ud i ultratynde skiver på ca 1-2 mm, evt. på et mandolinjern. Kom kartoflerne i koldt vand i 5 minutter. Skær imens zucchini og pillede skalotteløg i ca. 2-3 mm tynde skiver. Vend dem med et par skefulde god olivenolie, finthakket hvidløg, hakket rosmarin samt salt og sort peber.

ricotta fra la Trecciapizzadej - på surdejansjoser
10 min.
Pizza del 1:

Pak dejen forsigtigt ud med mel på hænderne – den skal ikke æltes sammen.

Rul pizzadejen tyndt ud med en kagerulle til en diameter på ca. 20-25 cm. Rul fra midten og ud. (Se Gorms (se video ovenover) video her på siden om, hvordan du gør.)

Brug rigeligt mel både over og under dejen – gerne grov semula durummel.

Børst overskydende mel af toppen af pizzabundene.

Fordel nu ricotta i et tyndt lag på pizzaerne, og riv derefter pecorino over i et jævnt lag. (Brug ca. 2/3 af begge ostene her.)

Fordel nu kartofler, skalotteløg og zucchini i et fint taglagt lag på pizzaerne (se billede).

Del ansjoser i små bidder, og fordel dem på pizzaerne. Dryp med olivenolie, og krydr med salt og peber igen.

æg2
20 min.
Pizza del 2:

Nu kan du lave pizzaerne på 2 måder:

A) Hvis du har en pizzabagesten og en pizzaspade:

Forvarm ovnen og bagestenen på over- og undervarme på fuld skrald til minimum 250-275 grader, og bag pizzaerne direkte på stenen i 5-8 minutter, til de er sprøde og lækre.

 B) Hvis du laver dem på bageplader i ovn:

Lav pizzaerne direkte på bagepapir, og kom dem på bageplader. Sæt pizzaerne ind i en 250 grader forvarmet ovn. Pizzaerne bages, til de er sprøde og lækre. Det tager omtrent 12-15 minutter.

Ca. 3 minutter før pizzaerne er færdige, slås et helt æg ud, og placeres i midten på hver pizza. Drys med salt og peber, og bag pizzaen færdig, til ægget netop har sat sig, og hviden er fast og blommen blød.

35 min.
Anretning:

Som vist på billedet. Riv det sidste ost over, og dryp med lidt af din bedste olivenolie.

Bonusinfo

Vores økologiske pizzadej på surdej er lavet på 100% italiensk Tipo 00 og durummel. Dejen er fermenteret med surdej og er koldhævet i minimum 24 timer før den pakkes. 

Bonusinfo

ANSJOSER ALLE KAN LIDE

Delikate ansjoser fra Pujado Solano og Grøndals. Bæredygtige ansjoser fra Spanien er ren umami og sunde fedtsyrer. Traditionelt fisket med netfangst i Biscayen og pakket i BPA-fri dåser.

UMAMIBOMBER SÅ GUDERNE SYNGER

Ansjoserne fra Pujado Solano er en bæredygtig umamibombe. De fede, smagfulde fisk bliver renset, saltet og marineret efter en hemmelig opskrift fra Milagros Solano, en af grundlæggerne af virksomheden. De er mindre salte og mere fyldige end de ansjoser man normalt får, hvilket er en tradition i området, hvor de er fisket og fremstillet. Fiskene er fyldt med sund fiskeolie og omega-3 fedtsyrer, har ingen tungmetaller og den utrolige, balancerede smag skal prøves før, man tror på den. De er perfekte til afrundede og delikate tapenader, som smagssætter i supper og fonde, som en ekstra facet i marinader eller bare direkte på friskt brød.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?