0
Hvid ragu med penne og squashsalat
Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Hurtige kødretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.  

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten. 

Læs opskriften grundigt igennem inden start. 

hvidløggulerodbredbladet persillebacon i tern
1 min.
Forbered grønt og kød

Sæt en stor grydefuld vand over til at koge pasta i. Husk et godt skud salt!

Riv gulerødderne på den grove side af et råkostjern. Hak den ene halvdel af hvidløgene groft med en kniv. Snit den anden halvdel i tynde skiver.

Pluk bladene af persillen og snit stilkene super fint med en kniv.

hakket grisekødbredbladet persillemuskatnød
5 min.
Lav raguen

Sæt en stor gryde over ved mellemhøje varme. Den skal være stor nok til at rumme hele retten til sidst. Tilsæt et meget generøst skud olivenolie, ca. 2-3 spsk pr kuvert.

Kom gulerødder og hakket hvidløg op i gryden og tilbered det under omrøring ca. 2-3 min. Kom så hakket kød og bacon op sammen med og lad det tilberede indtil kødet er gennemstegt og det begynder at brune i bunden af gryden. Ca. 6-8 min. Kom så persillestilke, fin reven muskatnød, lidt salt og masser af groftkværnet peber i gryden og ca. 2 dl vand pr kuvert. Bemærk, du skal kun bruge ca. halvdelen af muskatnøden, hvis du laver mad til 1-2 kuverter.

Lad det simre under låg i ca. 20 min.

citronbredbladet persillesquash
10 min.
Tilberede squashen

Skær squashen i fire lige store stænger på langs. Sæt en pande over ved mellemhøj varme og tilsæt lidt olivenolie. Steg squashstængerne kort til de tager lidt farve på skærefladen. Sluk for panden og kom hvidløgsskiver og persilleblade på. Vend godt rundt og krydr med lidt salt, friskværnet sort peber og masser af fintrevet citronskal.

penne pasta
15 min.
Kog pastaen

Kog pasten til den er al dente efter anvisning på pakken.

parmigiano reggiano (Parmesan)muskatnød
30 min.
Anretning

Dræn pastaen og kom den op i gryden med ragu. Riv osten fint ned i og vend det hele grundigt sammen, så osten smelter. Juster evt konsistensen med lidt pasta kogevand. Smag til en sidste gang, evt med mere muskatnød.

Anret i en dyb tallerken med squashen på siden. Velbekomme!

Bonusinfo

Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?