
Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Sæt en stor grydefuld vand over til at koge pasta i. Husk et godt skud salt!
Riv gulerødderne på den grove side af et råkostjern. Hak den ene halvdel af hvidløgene groft med en kniv. Snit den anden halvdel i tynde skiver.
Pluk bladene af persillen og snit stilkene super fint med en kniv.
Sæt en stor gryde over ved mellem-høj varme. Den skal være stor nok til at rumme hele retten til sidst. Tilsæt et meget generøst skud olivenolie, ca. 2-3 spsk. pr. kuvert.
Kom gulerødder og hakket hvidløg op i gryden og tilbered det under omrøring ca. 2-3 min. Kom så hakket kød og pancetta op sammen med og lad det tilberede indtil kødet er gennemstegt og det begynder at brune i bunden af gryden. Ca. 6-8 min. Kom så persillestilke, revet muskatnød, lidt salt og masser af groft-kværnet peber i gryden og ca. 2 dl. vand pr kuvert. Bemærk, du skal kun bruge ca. halvdelen af muskatnøden, hvis du laver mad til 1-2 kuverter.
Lad det simre under låg i ca. 20 min.
Skær squashen i fire lige store stænger på langs. Sæt en pande over ved mellemhøj varme og tilsæt lidt olivenolie. Steg squashstængerne kort til de tager lidt farve på skærefladen. Sluk for panden og kom hvidløgsskiver og persilleblade på. Vend godt rundt og krydr med lidt salt, friskværnet sort peber og masser af fintrevet citronskal.
Kog pasten til den er al dente efter anvisning på pakken.
Dræn pastaen og kom den op i gryden med ragu. Riv osten fint ned i og vend det hele grundigt sammen, så osten smelter. Juster evt konsistensen med lidt pasta kogevand. Smag til en sidste gang, evt med mere muskatnød.
Anret i en dyb tallerken med squashen på siden. Velbekomme!
Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.
EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.
3 fun facts om EVOO
Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.
Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.
En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.
Kommentarer og forslag til opskriften