0
Hvide bønner med bagte tomater, brødcroutons og ærter

Hvide bønner med bagte tomater, brødcroutons og ærter

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Efterår, Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Vegetarretter

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
tomaterPrimitivo surdejs bolle med fuldkorn
1 min.
Croutons og tomater

Start med at tænde ovnen på 180 grader varmluft.

Skyl tomaterne, og skær dem i kvarte. Læg dem i den ene side af en bageplade, dryp med lidt olivenolie, og krydr med salt og friskkværnet peber.

Skær bollerne i små tern, og vend dem med lidt olivenolie og salt. Læg dem i den anden side af bagepladen.

Bag i 10-15 min., til croutonerne har taget farve og er sprøde, og giv tomaterne ca. 5 min. mere.

hvide bønneræg2
5 min.
Bønner

Kom en smule olivenolie i en gryde, og tilsæt drænede bønner. Lun dem en smule, og krydr med lidt salt.

Kog lidt vand op til æg. Når vandet koger, tilsætter du æggene, og koger dem ca. 6 min. Kom derefter æggene direkte over i koldt vand.

hjertesalatbladselleri
20 min.
Bladselleri

Skyl bladselleri, og skær det i tynde skiver. Pluk salaten ud i blade, og skyl dem. Halver de største af bladene.

Kom salatbladene op i gryden med bønner, og tilsæt også de bagte tomater og croutoner. Vend forsigtigt rundt.

30 min.
Anretning

Skær mozzarella osten i mindre stykker.

Anret bønner med salat og tomater i bunden af en dyb tallerken. Kom æg, bladselleri og rå optøede ærter ovenpå, og slut af med lidt mozzarella ost rundt om.

Velbekomme!

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Primitivo surdejsboller:

Rugsurdej og fuldkornssurdej æltes med italiensk Tipo 00 hvedemel samt fuldkornshvedemel og hørfrø. Et højt vandindhold og lang fermenteringsproces resulterer i en bolle med smag, saft og karakter.