Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter, salater og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
OBS: Læs opskriften grundigt igennem inden du går i gang & find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Start med at tænde ovnen på 200 grader varmluft. Soigner gulerødderne - du behøver ikke skrælle dem. Vend dem grundigt med harissa og lidt salt og bred dem ud på en bageplade med et bagepapir på. Bag til de er møre - ca. 25 min.
Skær fennikel i ultra tynde skiver - meget gerne på et mandolinjern, hvis du har. Pluk persillen ud i blade og snit stilkene fint med en kniv. Bland fennikel, persilleblade og stilke op i en skål. Vend løst rundt med yoghurten og et par dråber olivenolie - og krydr med friskkværnet sort peber. Ingen salt!
Dræn bønnerne for vand og hak skalotteløgene fint med en skarp kniv.
Lun en gryde op ved mellem varme og tilsæt et godt skud olivenolie. Kom bønnerne op i og lun dem godt igennem 3-4 min. Lige inden anretning vender du skalotteløgene op i og smager til med lidt salt.
Hak nødderne groft med en kniv.
Anret bønnerne i en dyb tallerken med de bagte gulerødder ovenpå og cremet fennikel på siden. Slut af med at drysse nødder over gulerødder.
Velbekomme!
Harissa er en nordafrikansk tyktflydende stærk chilisauce med bla. hvidløg, kommen, spidskommen og koriander. Den er især fremstillet og brugt i Tunesien og er central i det tunesiske køkken – men bliver brugt overalt i Nordafrika og Mellemøsten.
Kundekommentarer ()