Salsa: Halver tomaterne og vend dem med oregano, sukker, 1 spsk. olie, salt og peber. Bred dem ud på en bageplade og sæt dem i en 125 grader varm ovn i ca. 45 min. til de er skrumpet til det halve og lad dem køle lidt af. Hak løget fint og striml basilikumbladene. Skær de letafkølede tomater i tern, vend dem forsigtigt sammen med løg og basilikum og smag til med balsamico, sukker, salt og peber.
Puré: Dræn bønnerne og kom dem i en blender sammen med 1 fed hvidløg, 2 spsk. citronsaft, ½ dl vand, 3 spsk. olie, lidt salt og peber. Kør det til en helt glat og blød puré og smag til med citronsaft, salt og peber.
Fisk: Start med at sikre dig at alle skæl er fjernet fra fileterne. De kan skrabes af med en kniv (gør det i køkkenvasken, da det godt kan svine lidt). Dup fileterne tørre og krydr med salt og peber på begge sider. Varm lidt olie op på en pande og læg fileterne på med skindsiden nedad. Lad den stege i 3-4 min. til skindet er gyldent og sprødt. Vend forsigtigt fileterne rundt og rist videre i 2-3 min. til de lige er møre. Hvis du ikke ønsker at spise skindet, kan du trække det af før servering.
Samling: Rist brødskiverne gyldne, gnid den ene side med 1 fed hvidløg og dryp med lidt olie. Smør brødene med et godt lag bønnepuré og fordel rucolaen ovenpå. Læg fisken på, top med tomatsalsa og oliventapenade og server straks.
Server sammen med en cremet pasta eller råstegte kartofler.
Kommentarer og forslag til opskriften