0
Hvidløgsstegt kulmule med sedani, peberfrugt, bagte tomater, broccoli og oliven

Hvidløgsstegt kulmule med sedani, peberfrugt, bagte tomater, broccoli og oliven

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
45 minutter
Opskriftstype:
Hurtige fiskeretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
tomater på stilk, fx cherry, blomme eller cocktail
1 min.
Bagte tomater

Tænd ovnen på 225 grader.

Halver tomaterne, og kom dem på en bageplade med bagepapir. Drys med lidt sukker, salt, peber, god olivenolie og et par dråber god eddike - gerne balsamico. Bag tomaterne i ovnen, til de har smidt den primære del af deres væde. Det tager 20-30 min. 

Fif: åbn gerne ovnen 4-5 gange i processen for at lukke fugtighed ud.

Alternativt kan du også stege tomaterne på en pande.

sedani, 50% fuldkorn
20 min.
Pasta

Kog pastaen al dente i rigeligt, godt saltet vand. Dræn den i et dørslag.

kulmulefilet uden skindhvidløg
25 min.
Fisk

Del fisken i portionsstykker, og krydr dem med salt og peber. Vend stykkerne i en smule hvede- eller rugmel. Steg på en godt varm pande i lidt neutral olie. Når fisken er gylden, tilsættes masser af tynde skiver hvidløg til panden sammen med en generøs klump smør. Når smørret er bruset af, og hvidløgene er gyldne, vendes fisken, og den steges færdig på den anden side. Sæt fisken til side på et fad toppet med de stegte hvidløgsfed. 

sedani, 50% fuldkorntomater på stilk, fx cherry, blomme eller cocktailGrønne Nocellara oliven, uden stenbroccolirød peberfrugtparmigiano reggiano (Parmesan)
35 min.
Peberfrugt, tomater, broccoli og oliven

Skær peberfrugt i strimler, og del broccoli i buketter. Steg begge dele på panden i fedstoffet, hvor du stegte fisken. Kom oliven og de bagte tomater på (brug gerne væden, der måtte ligge ved tomaterne også). Vend med den kogte pasta, og riv parmesan over. 

45 min.
Anretning:

Som vist på billedet.

Bonusinfo

Vi er ret stolte af vores pasta her hos Skagenfood - og vores egen pasta er naturligvis fra Italien. Den produceres i den Marche regionen, specifikt i Campofilone området, i et samarbejde mellem 2 små pasta specialister* der arbejder med pastaen ud fra de håndværks traditioner som er blevet til gennem mange generationer.

Dejen æltes langsomt, inden den ved lav temperatur formes i bronzeforme. Stykkerne fordeles manuelt på tørreriste og de sættes til skånsom tørring i mindst 24 timer ved lav temperatur. Alle processer optimeret til at give den bedst mulige pasta, smag og struktur.

Sedani: Er Rigatonis mindre fætter med riller som holder på saucen.

Sedani har fået navnet fordi den ligner stilken på et bladselleri (bladselleri=sedano på italiensk)   

 (* = Pastificio Artigianale Leonardo Carassai og Pasta di Mauro)

Bonusinfo

Skagenfoods udvalgte grønne oliven er Nocellara oliven som gror på den solbeskinnede Rocca Messina ca. 40 kilometer øst for Rom. Denne familiegård er som en af de meget få certificeret til at have Oliventræerne certificerede som Økologiske. Olivene plukkes i oktober, november og december hvorefter de bringes i saltlage for at fjerne den bitre smag som er i alle oliven. Herefter udvandes de med frisk vand for at nedbringe saltindholdet i frugten. Super godt til salater, pizza, fisk og kød.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?