0

Hvidvinsdampede havtaskekæber serveret med smørsauce med mandler og kapers og jordskok/blomkålspuré

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:
Allergener:
Havtaskekæbe, Sulfitter, Gluten, Æg, Mælk, Fløde, Mandler, Sesam, Soya, Nødder, Jordnødder

Fremgangsmåde

Croutoner: Skær brødet i tern eller riv det groft mellem fingrene og hak hvidløget fint. Varm en pande op med 4 spsk. olie og rist brødterningerne til de lige akkurat begynder at tage farve. Tilsæt hvidløg og oregano, drys med salt og rist ved middelvarme til ternene er gyldne og sprøde. Lad dem køle af på køkkenrulle.

Puré: Del blomkålen i buketter, skrub (eller skræl) jordskokkerne godt og skær dem i skiver. Kom begge dele i en lille kasserolle sammen med 3 dl letsaltet vand, læg et tætsluttende låg på og lad dem dampe godt møre 15-20 min. Hæld vandet fra, tilsæt fløden og purer det hele glat med en stavblender. Smag til med salt og peber og hold puréen varm.

Kæber: Fjern hinderne på kæberne med en skarp kniv og læg dem i et passende størrelse ovnfast fad. Drys med lidt salt og peber og tilsæt hvidvin og citronsaft. Dæk fadet godt til med stanniol og damp kæberne i en 200 grader varm ovn i 12-15 min. – de skal kun lige være møre, da de let bliver gummiagtige ved for lang tids tilberedning.

Sauce: Smut mandlerne og rist dem flot gyldne i en lille smule olie på en pande. Tag panden af varmen og lad den lige køle af et øjeblik. Tilsæt smør og kapers, krydr med lidt salt og peber og rør til smørret er smeltet.

Anretning: Kom en god skefuld puré i bunden af dybe tallerkner og bred det let ud. Læg havtaskekæberne på midten i en lille "bunke" og dryp smørsaucen over. Drys med brødcroutoner og server straks.

Server sammen med råstegte kartofler og en sprød grøn salat.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?