0

Hvidvinsdampede rødtunger i ovn og grøntsager i fløde med persille og abrikos

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Fisk: Læg fisken i et passende ildfast fad, krydr med salt og peber og hæld hvidvinen ved. Læg en spsk. smør på hver fisk og luk fadet til med folie. Damp tungerne ved 175°C i 20-25 min. til kødet er fast og mælkehvidt.

Grønt: Rens porren og skær den i ringe. Pil løget, skær det i tynde både og snit hvidløget fint. Skær peberfrugten i korte strimler og del svampene i mundrette stykker. Halver tomaterne, fjern blomst og kerner og skær kødet i smalle både. Klip abrikoserne i små tern og hak persillebladene meget groft. Varm lidt olie op i en sautépande og rist porre, løg og hvidløg af uden det tager for meget farve. Kom peberfrugt og svampe ved og sauter yderligere 5 min. Tilsæt abrikoser, fløde, salt og peber og lad saucen simre til den er godt cremet. Vend tomatbåde og persille i lige til sidst, juster konsistensen med væde fra den dampede fisk og smag til.

Server en hel fisk på hver tallerken garneret med de cremede grøntsager. Giv små kogte kartofler og evt. en blandet grøn salat til.

Kommentarer og forslag til opskriften