0

Hvidvinsdampet glashvar på lys frikasse med forårsgrøntsager og estragon

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:
Allergener:
Glashvar, Sulfitter, Mælk, Hvedemel, Æg

Fremgangsmåde

Frikasse: Fjern den træede ende på aspargeserne ved at brække dem af og trim forårsløgene. Snit begge dele i 2 cm lange stykker med et skråt snit. Skær top og bund af gulerødderne og skrub dem godt. Flæk rødderne på langs og snit dem i ½ cm tykke skiver med et meget skråt snit. Kog 4 dl letsaltet vand op i en kasserolle og kom gulerødderne i. Kog i 4 min. og tilsæt aspargeserne. Kog videre i yderligere 4 min. Vend til sidst forårsløgene i og kog i 2 min. - eller til alle grøntsagerne er møre med bid. Dræn grøntsagerne - gem kogelagen - og rør bouillonterningen (hønse- eller grøntsagsbouillon) i kogelagen. Smelt 2 spsk. smør i en gryde og tilsæt hvedemelet. Rør kogelagen/bouillonen i lidt ad gangen under kraftig piskning til saucen er glat. Rør æggeblommer og fløde sammen, pisk den i saucen og varm det igennem UDEN det koger til saucen er blød og cremet. Vend de dampede grøntsager, ærter og finthakket estragon i, varm frikasséen igennem – den må ikke koge! - og smag til med citronsaft.

Fisk: Rul fileterne sammen og læg dem i et lille ovnfast fad. Smelt 1 spsk. smør og pensl det på rullerne. Krydr med salt og peber, tilsæt hvidvinen og dæk med stanniol. Damp fileterne i en 200 grader varm ovn i ca. 15 min. (til de er netop møre).

Server sammen med små kogte kartofler og en sprød grøn salat.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?