0

Hvidvinsdampet rødtunge med skaldyrs mac’n’cheese og ærtecreme

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:
Allergener:
Hvedemel

Fremgangsmåde

Mac’n’cheese: Kog suppehornene som anvist på emballagen. Smelt smørret i en tykbundet gryde og rør sennepspulver og hvedemel i. Pisk mælken i lidt af gangen under konstant piskning og kog saucen godt igennem. Tag gryden af varmen, rør de 2 slags ost, 1 dl cremefraiche og finthakket estragon i og sæt gryden tilbage over blusset ved helt (!) svag varme. Rør til saucen er jævn og ensartet og smag til med chili, salt og peber. Rør de letafdryppede suppehorn, rejer og drænet krabbekød i og fordel blandingen i et ovnfast fad. Fjern skorperne på brødet, riv krummen groft og vend dem med en smule olie. Bred krummerne jævnt ud over fadet og sæt fadet i en 225 grader varm ovn i ca. 10 min. til overfladen er sprød og gylden.

Creme: Kom ærterne i en foodprocessor sammen med hvidløg, ½ dl cremefraiche, salt og peber og kør det sammen til en helt fin og glat puré. Smag til og stil på køl indtil servering.

Fisk: Dup fileterne tørre, fold dem en gang på midten og læg dem taglagt i et ovnfast fad. Krydr med salt og peber, hæld hvidvinen ved og dæk fadet med stanniol. Sæt fadet i ovnen sammen med pastafadet og damp fisken i 10-15 min. til fisken er mør.

Server retten sammen med en sprød grøn salat og groft brød.

Bonusinfo

Grov Fiskesennep indeholder:

65% gule sennepsfrø, 30% brune sennepsfrø og 5% gurkemeje

Bonusinfo

Farmhouse cheddar er fremstillet af økologisk komælk fra Summeset i England. Osten fremstilles på samme gård, som køerne malkes, hvilket kaldes Single Farmhouse cheese. Når ostemassen er klar presses det i karet, og henlægger til efter syrning indtil den er klar til opskæring i små stykker, der saltes og presses ved meget højt tryk, hvorefter den lagres. En fantastisk autentisk ost der er milevidt fra de mange standardvarer du finder på cheddar-hylderne i dagligvarehandlen! 

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?