
Del blomkålen i buketter og skær dem i tynde skiver.
Rør yoghurt sammen med mayonnaise (konsistensen kan evt. fortyndes med lidt koldt vand). Tilsæt karry og smag til med sødemiddel, salt og peber. Vend masser af klippet purløg i dressingen og vend den skivede blomkål og halverede cherrytomater i.
Fisk: Skindsiden ridses med en skarp kniv. Man undgår af fileten buer på midten under stegning, og derved opnår man en mere sprød skindside. Steges (kun på skindsiden) i olien på en varm pande i ca. 2-3 min. Tag fisken af blusset og lad den hvile i yderligere 2 min. inden servering.
Server fisken med salaten.
EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.
3 fun facts om EVOO
Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.
Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.
En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.
Madras karry indeholder: 30% gurkemeje , 20% spidskommen, 15% sennepskorn, 15% korianderfrø, 5% sort peber, 5% karryblade, 5 % Chili 5% ingefær
Kommentarer og forslag til opskriften