Fisk: Bræk den træede ende af aspargeserne og kog dem godt møre i letsaltet vand. Hæld vandet fra, gem ½ dl kogevand, og kom aspargeserne i en foodprocessor sammen med brødkrummer og hakkede skalotteløg og kør det til en grov ’fars’. Rør ægget i og krydr med salt og peber. Læg halvdelen af fiskefileterne på en bageplade med bagepapir og fordel aspargesfarsen ovenpå. Læg de resterende fileter over med skindsiden opad og pres let sammen, så fyldet fordeler sig. Dryp med lidt citronsaft (ca. 2 spsk.) og olie, krydr med salt og peber og bag dem ved 175°C i ca. 15 min. til fisken er mør og let gylden i kanterne.
Sauce: Riv 1 tsk. citronskal og pres resten af citronsaften. Kom begge dele i en gryde. Kom smør og lidt salt og peber ved og varm det godt op, dog uden det koger. Kom imens æggeblommerne i en skål. Tag gryden af varmen og dryp smørret i blommerne ved konstant piskning – start med en skefuld af gangen og øg så mængden hen ad vejen.
Server med små kogte kartofler, en blandet grøn salat og godt groft brød til.
Kommentarer og forslag til opskriften