Krydrede kikærter: Skræl skalotteløg, hvidløg og ingefær. Snit dem fint (riv evt ingfæren på et rivejern). Skræl æblerne og fjern kernehuset og skær dem i tern af ca. 1x1 cm. Sauter halvdelen af æblerne af i smør sammen med tynde skiver af hvidløg, skalotteløg og ingefær samt alle de tørre krydderier (fennikelfrø, spidskommen, gurkemeje). Tilsæt nu de forkogte kikærter. (Kog udblødte kikærter møre i ca. 35-40 minutter i rigeligt letsaltet vand). Lad det hele riste godt igennem. Kom nu det plukkede, vaskede og tørrede grønkål i og lad det sautere med i 3-4 minutter. Vend inden servering masser af hakket koriander og de sidste æbler i og smag til med salt og peber.
Fisk: Fold fileterne på den lange led så de ligger dobbelt og krydr med salt og peber. Vend dem i hvedemel (eller rugmel). Steg dem på en medium varm pande i godt med smør og olivenolie. Steg fisken primært på den ene side (i ca. 2 min.) til den er pæn gylden, vend fisken og steg videre mens du hele tiden "drypsteger" på toppen ved at tage smør fra panden med en spiseske og hælde hen over fisken - fortsæt drypstegningen i 1-2 minutter. Krydr med lidt salt og peber igen. Riv masser af frisk peberrod over fisken lige før servering.
Anretning: som på billedet - evt med et godt naanbrød eller stegte papadums og en skål med youghurt.
Kundekommentarer ()